Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

25/01/19

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Πετσίτη

 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου όσο και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος που για τον Μανώλη Πετσίτη σύμφωνα με τα οποία, ο παιδικός φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που ξεκίνησε από σερβιτόρος, έφτασε μέσα σε λίγα χρόνια να λειτουργεί ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.

 

 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε φάκελο με δημοσιεύματα για την υπόθεση αυτή  στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

 

Τα  επίμαχα  δημοσιεύματα εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη μεταξύ άλλων να «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» με σαφείς υπόνοιες για τον ρόλο του στην εταιρεία ELFE συμφερόντων του  επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία έχει οφειλές προς τη ΔΕΠΑ που ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.

 

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες. Παράλληλα, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο παρεμφερείς δικαστικές έρευνες που είναι ανοιχτές:

 

Α) Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου  της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE (του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ). Ο  ίδιος με δήλωσή του είχε πει πως ουσιαστικά οι κινήσεις στην υπόθεση ήταν σε γνώση των αρμοδίων υπουργών ενώ  με δήλωσή του στην εφημερίδα τα  «ΝΕΑ» είχε υποστηρίξει  ότι ο Μ. Πετσίτης πήγαινε  στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης. «Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». Αξίζει να σημειωθεί ότι  με τα δημοσιεύματα ο κ.Πετσίτης «την ίδια περίοδο είχε προσληφθεί στην εταιρεία ELFE λαμβάνοντας έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό».

 

Β) Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Για την εν λόγω υπόθεση ασκήθηκε δίωξη  μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη μήνυση  οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

 

Πληροφορίες: in.gr

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....