Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

11/09/18

Περαιτέρω σημάδια βελτίωσης στα ελληνικά ομόλογα

 

Περαιτέρω αποκλιμάκωση παρατηρείται στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, δίνοντας συνέχεια στο ράλι των τελευταίων 24ώρων.

 

 

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,113%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση κατά 5,7 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,239%.

 

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, περιορίζονται στις 369,8 μονάδες βάσης.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα ελληνικά ομόλογα είχαν σκαρφαλώσει άνω του 4,6% εξαιτίας των ανησυχιών για τη μακρά προεκλογική περίοδο και της επιπτώσεις αυτής στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

 

Ωστόσο, η «λιτή» παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ άμβλυνε τις ανησυχίες των αναλυτών, οδηγώντας σε πτώση το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

 

Στο θετικό κλίμα συμβάλλει, επίσης, και η αποκλιμάκωση των ιταλικών ανησυχιών, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των κρατικών ομολόγων της γειτονικής χώρας στα επίπεδα του 2,7%.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....