Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:52 - 09/10/18

Περιφέρειες: «Κλείνουν» οι υποψήφιοι -Πού συγκλίνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ … Όλα τα ονόματα

 

To τοπίο των υποψηφιοτήτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας αποτυπώνει στο σημερινό ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr. Στο ρεπορτάζ καταγράφονται οι βασικές υποψηφιότητες που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αλλά και ανεξάρτητοι υποψήφιοι που θα παίξουν ρόλο στις εκλογικές ισορροπίες. Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ προκρίνει αυτόνομη κάθοδο, σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι φαίνεται ότι θα είναι κοινοί με τον ΣΥΡΙΖΑ:

 

 

Είτε γιατί το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τις επιλογές του ΚΙΝΑΛ είτε γιατί οι τοπικές οργανώσεις των δύο κομμάτων συγκλίνουν στα ίδια πρόσωπα. Όσον αφορά τις προσπάθειες, κυρίως από τη ΝΔ, για κοινούς υποψήφιους με το ΚΙΝΑΛ, δεν φαίνεται να προχωράει.

 

Αττικής
 

Στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που σήμερα έχει περιφερειάρχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, η Ρένα Δούρου, μετά τις πιέσεις που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι δεν έχει άλλη λύση και θα είναι εκ νέου υποψήφια. θα είναι εκ νέου υποψήφια. Πάντως, στην απίθανη περίπτωση που η κ. Δούρου δεν είναι τελικώς υποψήφια, είναι πιθανόν το κυβερνών κόμμα να ακολουθήσει και εδώ την πεπατημένη άλλων περιφερειών και να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός μεγάλου απροόπτου, μετά από πολλές παλινωδίες, αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Όσο για τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αν και το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του δεν έχει κλείσει ακόμη, μετά τις δικαστικές περιπέτειες που έχει φαίνεται να αδυνατίζει σημαντικά. Υποψήφιος, πάντως, θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα της Ρένας Δούρου, Σπύρος Τζόκας.  

 

Κεντρικής Μακεδονίας
 

Υποψήφιος της ΝΔ θα είναι αυτή τη φορά ένας και όχι δύο όπως το 2014: Ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συζητούνται ονόματα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και πρώτου σε σταυρούς βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015,  Σωκράτη Φάμελου, του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και δεύτερου στη σειρά βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, Γιάννη Αμανατίδη, αλλά και του διαδόχου του στο υπουργείο Εξωτερικών, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, επίσης βουλευτή της Α΄Θεσσαλονίκης Μάρκου Μπόλαρη. Στο τραπέζι όμως έχει πέσει και το όνομα της νέας υφυπουργού Μακεδονίας Κατερίνας Νοτοπούλου τόσο για την περιφέρεια όσο και για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, έκλεισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη Χρήστος Παπαγεωργίου.

 

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
 

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αυτή τη στιγμή περιφερειάρχη, τον «μητσοτακικό» Χρήστο Μέτιο, τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει η Πειραιώς, η κατάσταση στην παράταξη του αείμνηστου πρώην περιφερειάρχη ΓιώργουΠαυλίδη, είναι ιδιαιτέρως ρευστή και το κλίμα αμφισβήτησης για τον νυν περιφερειάρχη με το επιχείρημα ότι «δεν τραβάει», ολοένα και εντείνεται.  Είναι χαρακτηριστικό ότι για υποψήφιοι περιφερειάρχες προαλείφονται τουλάχιστον τρεις από τους νυν αντιπεριφερειάρχες του κ. Μέτιου: Ο Κώστας Ζαγναφέρης (Ξάνθης), ο Θόδωρος Μαρκόπουλος (Καβάλας) και ο Δημήτρης Πέτροβιτς (Έβρου), ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης. Προκειμένου να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση στην Πειραιώς εξετάζουν το σενάριο της υποψηφιότητας ενός ισχυρού πολιτικού προσώπου που θα ενώσει την «γαλάζια» παράταξη, όπως αυτά των πρώην υπουργών Αλέκου Κοντού και Ευριπίδη Στυλιανίδη. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν να υποστηριχθεί ο υποψήφιος του 2014, Κωνσταντίνος Μορφίδης, σημερινός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος πάντως στις προ τετραετίας εκλογές είχε λάβει μόλις 11,4%, ενώ τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και το όνομα του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας επί διοίκησης Άρη Γιαννακίδη, πρώην αντινομάρχη Ροδόπης και αντιδημάρχου Κομοτηνής, του αρχιτέκτονα Κώστα Κατσιμίγα. Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Κομοτηνής και στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ για υποψήφιοι προαλείφονται οι πρώην βουλευτές Γιώργος Ντόλιος και Γιώργος Πεταλωτής, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σημιτσής και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς.

 

Δυτικής Μακεδονίας
 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλειδώσει» ο νυν περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, για τον οποίο το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγκαστεί να αποσύρει τη στήριξή του, μετά την αποκάλυψη δηλώσεων του με αντισημιτικό περιεχόμενο. Για τη ΝΔ προτεραιότητα φαίνεται πως έχει ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης,ο οποίος πιέζεται από την Πειραιώς να μετακινηθεί στην Αυτοδιοίκηση. Αν και πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (ο επιχειρηματίας Κώστας Τόττης, οι πρώην δήμαρχοι Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, και Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιουμάρης, καθώς και ο Περιφερειακός σύμβούλος, Γιάννης Κιοσές) η μόνη εναλλακτική που σκέφτονται στην Πειραιώς είναι αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝΚΟ) Γιώργου Αμανατίδη. Όσο για τον πρώην περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη. Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη κλείσει η υποψήφια του 2014 (10,8%) Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....