Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

11/03/19

Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται η Μέι ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit

 

Αυξανόμενες πιέσεις να προαναγγείλει την παραίτησή της δέχεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit την Τρίτη.

 

 

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαρρέουν ότι θα ήταν σοφό η κ. Μέι να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει ώστε να κερδίσει την στήριξη ευρωσκεπτικιστών Συντηρητικών βουλευτών, που πιστεύουν πως αλλαγή ηγεσίας θα οδηγούσε σε πιο «σκληρή» στρατηγική στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμπορική σχέση.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω ένας από εμάς που νομίζει ότι θα ήταν καλή ιδέα για αυτήν να μείνει πέραν του Ιουνίου», δήλωσε ένας υπουργός στους «Sunday Times». «Τελείωσε ο δρόμος για αυτήν», ανέφερε ένας άλλος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ πάντως διαρρέει στον βρετανικό Τύπο πως η κ. Μέι δεν έχει καν συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής της.
 

Με τα σημερινά δεδομένα η κ. Μέι αναμένεται να ηττηθεί στην ψηφοφορία της Τρίτης για τους όρους του Brexit, καθότι έως τώρα δεν έχει εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την ΕΕ όσον αφορά την μετά-Brexit κατάσταση στην Ιρλανδία.

Θα πρόκειται για την δεύτερη κοινοβουλευτική ήττα για την Συντηρητική πρωθυπουργό. Τον Ιανουάριο η πρώτη συμφωνία με την ΕΕ που κατέθεσε καταψηφίστηκε με την μεγαλύτερη διαφορά εδρών στην νεότερη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε περίπτωση νέας ήττας η κ. Μέι έχει δεσμευτεί πως θα υπάρξει μία ψηφοφορία για το ενδεχόμενο εξόδου δίχως συμφωνία. Εάν η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει το διαζύγιο χωρίς συμφωνία θα ακολουθήσει ψηφοφορία για μετάθεση της ημερομηνίας του Brexit, που είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου.

Σύμμαχοι της κ. Μέι δήλωσαν στους «Financial Times» ότι η πρωθυπουργός είναι έτοιμη να μεταβεί στις Βρυξέλλες την Δευτέρα για ύστατες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....