Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

15/04/19

Πιστωτικά θετική η έκδοση καλυμμένων ομολόγων από την Alpha Bank Romania

 

Όπως αναφέρει η Moodys σε ανάλυση της, πιστωτικά θετική είναι η απόφαση της Alpha Bank  Romania να προχωρήσει πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό οι συγκεκριμένοι τίτλοι θα έχουν πλήρη κάλυψη από την τράπεζα και έχουν εξασφαλίσεις στεγαστικών δανείων στη χώρα.

 

 

Η τράπεζα αναμένεται να ολοκληρώσει την πρώτη έκδοση, 200 εκατ. ευρώ, ως τα τέλη του β’ τριμήνου. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της Moodys, το γεγονός είναι θετικό γιατί διαφοροποιεί τη βάση χρηματοδότησης της τράπεζας και μειώνει την εξάρτηση από την μητρική Alpha Bank . Παράλληλα περιορίζει την απόκλιση στην ωρίμανση σε ότι αφορά το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις σε ευρώ και περιορίζει το κόστος χρηματοδότησης.

 

Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, η κίνηση ανοίγει πιθανά το δρόμο και σε άλλες τράπεζες της χώρας, οι οποίες σήμερα χρηματοδοτούνται σχεδόν αποκλειστικά από τις καταθέσεις, η οποίες και αποτελούν το 73% της μη μετοχική χρηματοδότησης (Σεπτέμβριο 2018).

 

Η χρηματοδότηση της ρουμανικής τράπεζας από την ελληνική μητρική αντιστοιχεί στο 26% του συνόλου του ενεργητικού με βάση στοιχεία τέλους 2017, χαμηλότερα από το 35% στα τέλη του 2016. Ωστόσο παραμένει από τις υψηλότερες μεταξύ των εταιρειών του κλάδου στη χώρα. Τέλος, τα καλυμμένα ομόλογα θα έχουν ωρίμανση 5 ετών. Σύμφωνα με την ρουμανική νομοθεσία οι εκδόσεις καλυμμένων ομολόγων περιορίζονται στο 8% του συνολικού ενεργητικού.

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....