Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/03/19

Πληροφορίες για έρευνα για λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

 

Ερευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών και στο εξωτερικό για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ- ΕLFE ( εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) έχει διατάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαίρη.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά τόσο στον ίδιο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, όσο και για τον Μανώλη Πετσίτη για τον ρόλο του οποίου στην υπόθεση ήδη διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ζητήσει στοιχεία για περιουσίες και λογαριασμούς και για άλλα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μεγάλες οφειλές εκ μέρους της εταιρείας ΕLfE προς την ΔΕΠΑ.
 

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, για την υπόθεση αυτή, πέραν του ρόλου του Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο διενεργείται χωριστή έρευνα, υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη ενώ κατά πληροφορίες η Αρχή για το ξέπλυμα έχει κινητοποιηθεί σε γενικές γραμμές από το 2017, ώστε η ΔΕΠΑ να αποστέλλει καταστάσεις για τις οφειλές των ΕΛFE προς αυτή και τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών, ώστε να διαβιβάζονται τα οικονομικά δεδομένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία εκκρεμούν πολλές δικογραφίες.

Άνοιγμα λογαριασμών για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο έχει ζητηθεί ήδη όχι μόνον για το εξωτερικό, όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα πέραν των άλλων ( Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Μανώλη Πετσίτη) και για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο.
 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....