Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/09/18

Πληρώνεστε τελικά με λίγα ή όχι …. Τα σημάδια

 

Το να αισθάνεστε ότι πληρώνεστε πολύ λίγα, ίσως είναι μία από τις πιο αποθαρρυντικές πτυχές της εργασίας.

 

 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε αύξηση, παρά να παραμένετε σιωπηλοί και να υποφέρετε.

 

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν δεν ζητήσετε αύξηση δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει από μόνο του», είπε η Joanna Echols, ειδική σε θέματα καριέρας και ευεξίας, στο Business Insider. «Ακόμη κι εάν δεν καταφέρετε να κερδίσετε πολλά, η συζήτηση για την αύξηση του μισθού σας με τον εργοδότη σας αποτελεί μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να συζητήσετε τα μελλοντικά σας σχέδια και τη θέση σας στην εταιρεία».
 

Ακολουθούν ορισμένες ενδείξεις που φανερώνουν ότι δεν σας πληρώνουν όσο αξίζετε καθώς και μερικά tips για να αυξήσετε τον μισθό σας:

 

Μία άλλη εταιρεία πληρώνει περισσότερα για την ίδια θέση

 

Εάν γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές θέσεις σαν τη δική σας σε άλλες εταιρείες, στις οποίες οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μεγαλύτερο μισθό από εσάς, τότε αυτό είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε γιατί συμβαίνει αυτό κι εάν τελικώς συνδέεται με το επίπεδο της εμπειρίας και του ρόλου σας στην επιχείρηση.

 

Υψηλά έσοδα
 

Εάν η εταιρεία σας δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, τότε είναι δύσκολο να μάθετε ποια είναι τα έσοδα, τα κέρδη και οι απώλειές της. Παρ’ όλα αυτά, είναι εύκολο να μάθετε εάν η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε έχει κέρδη και ανάπτυξη. Εάν όντως γνωρίζει ανάπτυξη και σημειώνει κέρδη, τότε έχετε έναν καλό λόγο για να ζητήσετε αύξηση.

 

Βγάζετε λιγότερα από τους συναδέλφους σας

 

Οι άνθρωποι σπάνια μιλούν ανοιχτά για τα χρήματα που βγάζουν, ενώ σε πολλές εταιρείες η συζήτηση για την μισθοδοσία απαγορεύεται μέχρι και σήμερα. Εάν, παρ’ όλα αυτά μάθετε ότι βγάζετε λιγότερα από τους συναδέλφους σας που διαθέτουν την ίδια εμπειρία με τη δική σας, τότε έχει έρθει σίγουρα η στιγμή για να διεκδικήσετε περισσότερα.

 

Αρμοδιότητες

 

Εάν ο προϊστάμενος σας συνεχίζει να σας «φορτώνει» με πρόσθετα καθήκοντα και επιπλέον τη εργασία, χωρίς να σας αποζημιώνει, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε μία συζήτηση σχετικά με αυτό.

 

Έξτρα μπόνους

 

Οι συνεργάτες σας συζητούν για τα μπόνους διακοπών ή τα μπόνους απόδοσης που έλαβαν –κάτι που ποτέ δεν συνέβη σε εσάς. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσετε να περάσει έτσι και αποτελεί έναν καλό λόγο για να έρθετε σε επαφή με τον εργοδότη σας και να μάθετε γιατί δεν λάβατε επιπλέον χρήματα.

 

Business Insider, Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....