| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Ποιοι επενδυτές διεκδικούν την Creta Farms – Ποιος έχει ελαφρύ προβάδισμα

 

Τρίτη, 19/11/2019

 

   Share

 

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή που θα αναλάβει τη διάσωση της Creta Farms. Σύμφωνα με πληροφορίες, την κρητική αλλαντοβιομηχανία διεκδικούν πλέον Impala Invest και Lime Capital, οι οποίες χθες (18/11) το βράδυ ήταν αυτές που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Όπως αναφέρει το Έθνος, πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι η πρόταση του Δημήτρη Βιντζηλαίου υπερέχει ελαφρώς έναντι των Ρώσων της Lime Capital, οι οποίοι ελέγχουν την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, σημειώνοντας μάλιστα πως με βάση την πρώτη ανάγνωση δείχνει να είναι πιο συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (από πλευράς τιμήματος, «κουρέματος» των δανείων, χρηματοδότησης κα.).

 

Σπεύδουν ωστόσο να τονίσουν πως είναι πρώιμο οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με την ανάδειξη του τελικού νικητή. Και αυτό όπως λένε γιατί, θα υπάρξει «δεύτερος γύρος» και κατάθεση βελτιωτικών προσφορών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει αλλαγή συσχετισμών και ένα διαφορετικό τοπίο στην κούρσα διεκδίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ στις 21:00 έληξε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

 

Από τους συνολικά έξι που εκδήλωσαν κατ’ αρχήν ενδιαφέρον (μη δεσμευτική προσφορά), τελικά δυο αποφάσισαν να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά: η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Lime Capital, βασικός μέτοχος της «Δωδώνης». Εκτός διεκδίκησης έμειναν η «Νίκας» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο ομογενής επιχειρηματίας Θόδωρος Δουζόγλου και το Fund HIG.

 

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανάδειξης του προτιμητέου επενδυτή, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξυγίανσης με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, ωστόσο θεωρούν βέβαιο ότι η όλη διαδικασία θα κρατήσει κάποιες εβδομάδες.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Farms οδηγήθηκε στην καταστροφή εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, των άστοχων χειρισμών αλλά και της αδυσώπητης κόντρας ανάμεσα στους βασικούς μετόχους, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Μάνο Δομαζάκη. Μέχρι πριν αποκαλυφθεί η διαμάχη των βασικών μετόχων που οδήγησε την εταιρεία στα βράχια, η Creta Farms είχε ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλαντικών, με αιχμή την καινοτόμα σειρά αλλαντικών «Εν Ελλάδι».

 

Σήμερα, είναι «σκιά του εαυτού της», με την παραγωγή να έχει ουσιαστικά σταματήσει και τη νέα διοίκηση που ορίστηκε από τις τράπεζες να προσπαθεί να επαναφέρει την εταιρεία σε λειτουργία. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκταμιευθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν οι απαραίτητες πρώτες ύλες και να ξεκινήσει η παραγωγή.

 

Πηγή: Έθνος

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....