Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:43 - 07/12/18

Πολυκατοικία της Χέυδεν: Αγρια πάρτι, ζημιές κι αγωγή για την ενοικίαση με Airbnb

 

Για άγρια πάρτι μέχρι τα ξημερώματα, μεγάλες ζημιές και ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας λόγω της συνεχούς παρουσίας δεκάδων αγνώστων ανθρώπων μιλούν οι κάτοικοι πολυκατοικίας στην οδό Χέυδεν, οι οποίοι υπέβαλλαν αγωγή εναντίον της ιδιοκτήτριας διαμερίσματος και της εταιρίας που κάνει τη διαχείριση του στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

 

 

Όπως γράφει το Έθνος, στις (6/12) συζήτηση της αγωγής, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάτοικος της πολυκατοικίας που κατέθεσε ως μάρτυρας έκανε λόγο ακόμα και για ενοικίαση του διαμερίσματος από χούλιγκανς πολωνικής ομάδας, οι οποίοι σήκωσαν την πολυκατοικία στο πόδι.

 

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων του 2017, όταν ήρθαν οι πρώτοι ενοικιαστές στο διαμέρισμα. Όπως είπε, σε ένα διαμέρισμα περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενούνται έως 16 άτομα, τα οποία ελάχιστα σέβονται τους κανονισμούς της πολυκατοικίας και την ιδιωτικότητα των ενοίκων της. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τις ζημιές στο ασανσέρ, στο οποίο μπαίνουν περισσότερα άτομα από αυτά που χωρούν μαζί με τις αποσκευές τους, και το γεγονός ότι άγνωστοι της χτυπούν το κουδούνι μετά τα μεσάνυχτα για να της ζητήσουν μικροπράγματα.

 

Μέχρι και Πολωνοί χούλιγκανς

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα πάρτι που έκαναν Πολωνοί χούλιγκανς στο τέλος του Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μέθυσαν και βγήκαν ημίγυμνοι στο μπαλκόνι κάνοντας μεγάλη φασαρία. Οι συνέπειες στη ζωή των κατοίκων της πολυκατοικίας, σύμφωνα με τη μάρτυρα, είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Ένοικος υποχρεώθηκε να μετακομίσει επειδή η ασθενής σύζυγος του δεν μπορούσε να αναρρώσει λόγω του θορύβου, ενώ οι κάτοικοι έχουν εντοπίσει πολλές φορές χρήστες ναρκωτικών στην είσοδο επειδή συχνά η εξωτερική πόρτα μένει ξεκλείδωτη.

 

Η πληρεξούσιος της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται το ακίνητο κατέθεσαν ότι η ενοικίαση μέσω της Airbnb και κάθε άλλης πλατφόρμας είναι μια απολύτως νόμιμη βραχυχρόνια μίσθωση από την οποία δεν προκύπτει αλλαγή χρήσης του διαμερίσματος και μετατροπή του σε τουριστικό κατάλυμα.

 

Υποστήριξαν επίσης ότι οι ισχυρισμοί περί συνεχούς οχλαγωγίας και ζημιών στην πολυκατοικία δεν ευσταθούν και επικαλέστηκαν τόσο τον μικρό αριθμό ημερών που ενοικιάστηκε το διαμέρισμα -όπως ισχυρίστηκαν φέτος ήταν μόλις 40 και η πρώτη έγινε στα μέσα του Ιανουαρίου- όσο και τα κοινόχρηστα από τα οποία δεν προκύπτουν επιπλέον δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών. Οι εναγόμενοι μίλησαν, επίσης, για απρεπή και ρατσιστική συμπεριφορά της διαχειρίστριας σε βάρος του εκπροσώπου της εταιρίας και των ενοικιαστών, για την οποία κλήθηκε η αστυνομία.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....