| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πού εξαφανίστηκε ο ιδρυτής της Alibaba; - Πληθαίνουν οι φήμες

 

Δευτέρα, 04/01/2021

 

   Share

 

Όπως αναφέρει το Business Insider, εδώ και δύο μήνες έχει να εμφανιστεί δημόσια ο Τζακ Μα, ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba και του Ant Group, κάτι που ενισχύει τις φήμες γύρω από το πού μπορεί να βρίσκεται.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του  ΒΙ, ο Μα ήταν στο προσκήνιο πρόσφατα, καθώς η Κίνα κατέστρεψε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Alibaba, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας.

 

Οι νέοι κανόνες ήρθαν εβδομάδες αφότου ο Μα επέκρινε το χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας σε συνέδριο στη Σαγκάη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μα απέρριψε τους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς που χρησιμοποιεί η Κίνα και τους παρομοίασε με κανόνες που ισχύουν σε μια «λέσχη ηλικιωμένων», ενώ είπε ότι «δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χθεσινές μεθόδους για τη ρύθμιση του μέλλοντος».

 

Το 2019 ο Μα παραιτήθηκε από επικεφαλής της Alibaba.

 

Στη συνέχεια άρχισαν να διασπείρονται φήμες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται. Τον Αύγουστο του 2019, ένας άλλος Κινέζος δισεκατομμυριούχος είχε κάνει μια πρόβλεψη για τον Μα. Σε συνέντευξή του, ο Γκουό Γουενγκούι, ο οποίος εγκατέλειψε την Κίνα ως φυγάς το 2014 και πλέον ισχυρίζεται ότι ξεσκεπάζει τη διαφθορά στη χώρα, έλεγε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, ο Τζακ Μα θα καταλήξει πιθανότατα είτε στη φυλακή ή νεκρός, γιατί η Κίνα θέλει να «πάρει πίσω» την Ant Group.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η κινεζική κυβέρνηση διέταξε την Ant Group, η οποία κατέχει την Alipay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών της Κίνας, να μειώσει τις δραστηριότητές της αφού εξέφρασε ανησυχίες ότι η εταιρική διακυβέρνησή της «δεν ήταν υγιής».

 

Σημειώνεται τέλος πως εκπρόσωπος της Ant Group αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....