| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Προς καθολική μείωση φόρου σε αποδόσεις τίτλων

 

Δευτέρα, 04/11/2019

 

   Share

 

Θα μειωθεί για όλα τα ομόλογα ο φόρος 15% επί των αποδόσεων, ώστε να βοηθηθούν όλες οι τιτλοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι τράπεζες αλλά και ο «Ηρακλής». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε καταρχήν τις συζητήσεις ώστε να μην υπάρξει φόρος σε ό,τι αφορά τους τίτλους του «Ηρακλή», άλλαξε πλεύση, καθώς κάτι τέτοιο κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως κρατική βοήθεια, αφού οι λοιποί τίτλοι θα έφεραν στο ακέραιο τη φορολογία. 

 

 

Έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει πλάνο και να προχωράει σε μείωση του φόρου για όλα τα ομόλογα, αφού πρώτα συμφωνήσει με τους θεσμούς τη δημοσιονομική επίπτωση της καθολικής μείωσης. 

 

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις που θα αφορούν τη φορολόγηση των τόκων όλων των ομολόγων, διευκολύνοντας και τις εκδόσεις που επιθυμούν να βγάλουν οι τράπεζες την προσεχή χρονιά. 

 

Η μείωση του φόρου στα ομόλογα σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να γίνει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι ανταγωνιστική προς άλλες χώρες, όπως π.χ. το Λουξεμβούργο, μιας και το ΥΠΟΙΚ επιθυμεί να διαμορφώσει ανταγωνιστικό περιβάλλον σε ό,τι αφορά τα ενεργητικά προς επένδυση, ιδιαίτερα όσα απευθύνονται σε ξένους επενδυτές.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορική, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ότι οι σχετικές διατάξεις θα ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου αρχίζει σήμερα στη Βουλή.

 

Το ζήτημα της μείωσης του φόρου στα ομόλογα η κυβέρνηση προτίθεται να το συζητήσει και με τους θεσμούς όσον αφορά την πλευρά της δημοσιονομικής επίπτωσης ώστε να συναποφασιστεί το ύψος της μείωσης.

 

Πάντως, επειδή η κίνηση αυτή σταθμίζεται επενδυτικά δεν θα δυσκολευτεί η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας των ομολόγων, ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτή φέρει σπονδυλωτή μορφή και λάβει χώρα σε ένα πλήθος ετών.

 

Και στα αμοιβαία

 

Μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο και με μέριμνα την κεφαλαιαγορά αναμένεται να συμπεριληφθεί και η μείωση της φορολογίας των αμοιβαίων κεφαλαίων, που έλαβε χώρα σε όλες τις παρουσιάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....