Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 30/01/19

Προς τετ α τετ Τσίπρα- Ζάεφ - Πιθανόν να τεθεί θέμα χρήσης του «Μακεδονία»

 

Ορατό είναι το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο κάποιου διεθνούς φόρουμ. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχουν γίνει ήδη πρώτες συνεννοήσεις προκειμένου οι δυο πρωθυπουργοί να συναντηθούν σε κάποιο από τα επερχόμενα διεθνή φόρουμ, και μια τέτοια ευκαιρία θα μπορούσε να είναι η Διάσκεψη του Μονάχου στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Πιθανός λόγος της συνάντησης είναι να διευκρινίσει ο κ. Τσίπρας πως οι γείτονες οφείλουν να χρησιμοποιούν τη συνταγματική τους ονομασία βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», και όχι «Μακεδονία». 

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ των δύο ανδρών είναι η γενικότερη εφαρμογή της συμφωνίας όπως η απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών, προξενικά θέματα που έχουν να κάνουν με ταξιδιωτικά έγγραφα, εμπορικά σήματα, η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σερβία και η υλοποίηση των οικονομικών συμφωνιών. 

Σημειώνεται πάντως πως ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τη συνταγματική της ονομασία έως ότου η ελληνική Βουλή κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σημαντική επιτυχία της Ευρώπης χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ στη Λευκωσία. 
Για «ακροδεξιούς λαϊκιστές» μίλησε από την Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε όσους κατέβηκαν σε διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....