| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Προσδεθείτε… για τις επόμενες ημέρες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ

 

Τετάρτη, 00:01 - 04/11/2020

 

   Share

 

του Alan Murray

 

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών δεν θα αποφασιστεί τελεσίδικα μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Και επίσης υπάρχει μια πιθανότητα ότι το αποτέλεσμα δεν θα αποφασιστεί χωρίς την παρέμβαση ενός δικαστηρίου.

 

 

Ακόμα χειρότερα… υπάρχουν ενδείξεις ότι εξτρεμιστές και στις δύο πλευρές είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους με άγριες διαθέσεις εάν αισθανθούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

 

Πριν από είκοσι χρόνια, επέβλεπα το γραφείο της Wall Street Journal εν μέσω της αμφιλεγόμενης εκ νέου καταμέτρησης των ψήφων το 2000. Θυμάμαι τα έντονα συναισθήματα εκείνης της εποχής και την αίσθηση ότι η αμερικανική δημοκρατία βρισκόταν σε σημείο καμπής. Εν τέλει, όμως, το πράγμα έληξε καλά και η χώρα συνέχισε.

 

Αυτή τη φορά, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Οι διαθέσεις είναι πιο έντονες. Οι πιθανότητες η χαμένη πλευρά να υποχωρήσει ήρεμα όπως έκανε ο Al Gore είναι ελάχιστες. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις υπερισχύουν των κεντρομόλων.

 

Γιατί είναι όλα αυτά σημαντικά για τις επιχειρήσεις; Επειδή ζούμε σε μια συγκυρία που η εργασία και η ζωή συγκλίνουν. Πολλά λέγονται για τον ρόλο της γενιάς των millennials στις επιχειρήσεις, αλλά ιδού και κάποια επιπλέον δεδομένα: σε σχέση με προηγούμενες γενιές, οι millennials είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν, λιγότερο πιθανό να ενταχθούν σε μια οργανωμένη θρησκεία, και λιγότερο πιθανό να γίνουν μέλη σε πολιτικές και κοινωνικές λέσχες.

 

Με άλλα λόγια, οι millennials εξαρτώνται από τους εργοδότες τους για τη διασύνδεσή τους με την κοινωνία. Και η πανδημία έχει κάνει αυτή την εξάρτηση εντονότερη.

 

Αυτό μεταφράζεται σε ένα επιπλέον βάρος στους εταιρικούς ηγέτες, οι οποίοι αισθάνονται μεγαλύτερη ευθύνη για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων τους. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι CEO μένουν εκτός αυτής της προεκλογικής κούρσας· η Wall Street Journal ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι μόνο έξι από τις 100 εταιρείες της λίστας Fortune 100 κατέβαλλαν χρήματα υπέρ κάποιου υποψηφίου. Στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ο αριθμός αυτός ήταν 11 και 32 αντίστοιχα.

 

Με άλλα λόγια, τα υψηλόβαθμα εταιρικά στελέχη κατανοούν ότι για να ηγηθούν των εργαζομένων τους, πρέπει να αποφύγουν την υιοθέτηση μιας δημόσιας θέσης. Και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι έτοιμοι να «περιποιηθούν» το μετεκλογικό «τραύμα».

 

Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων μας, ότι όλο αυτό θα λήξει ομαλά.

 

ΠΗΓΗ: Fortune.com

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....