Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 16/05/18

Προστατευτισμός/ Ο ιός «χτύπησε» και τα δεδομένα

 

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά σχετικά με την δασμολογική προστασία των αγαθών. Ο Αλαν Μπίτι ρίχνει από τους Financial Times λίγο φως σε μια άλλη προστασία: τι γίνεται με τα δεδομένα; Αυτή είναι η τάση, από την Ευρώπη έως την Κίνα: η επιβολή «τοπικών» κανόνων για τη διαχείρισή τους και την θέσπιση φραγμών στη μεταφορά τους, όπως είναι η υποχρέωση να κρατούνται σε διακομιστές εντός των εθνικών συνόρων.

 

 

Αυτή η «βαλκανιοποίηση» δημιουργεί εμπόδια στις επιχειρήσεις (ειδικά στους αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των ολοένα και πιο αυτοματοποιημένων μεταφορών) και ζημιώνει την οικονομία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Επιτροπή για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των δεδομένων κοστίζουν μισό ετήσιο ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η κινεζική ανάπτυξη θα παρουσιάσει μείωση έως το 2025, της τάξης 1,8 έως 3,4 τοις εκατό.

 

Στο ψηφιακό πεδίο, οι τρεις «υπερδυνάμεις», η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Κίνα, κινούνται με τον δικό τους τρόπο, ακολουθώντας συχνά αντίθετες φιλοσοφίες. Με την ΕΕ, για παράδειγμα, να είναι πολύ πιο προσεκτική στην προστασία της ιδιωτικής ζωής (ακόμη και λόγω ιστορικών εμπειριών όπως η κατασκοπεία της Στάζι στην πρώην Ανατολική Γερμανία), όπως αποδεικνύει ο νέος κανονισμός GDPR που θα ισχύσει από τις 25 Μαΐου.Η Σούζαν Αρονσον,του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον, επισημαίνει ότι οι προηγμένες οικονομίες συμφωνούν σε ένα σύνολο ισορροπημένων κανόνων, έτσι ώστε να μην αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στην Κίνα. Αλλά αυτό είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη. Η τεχνολογία, χάρη στα δεδομένα, τρέχει γρήγορα. Ομως, «η διακυβέρνηση των ψηφιακών πληροφοριών, καταλήγει ο Μπίτι, εξελίσσεται πολύ πιο αργά».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....