| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Προϋπολογισμός 2020: Αγωνία για τα έσοδα του Ιουλίου 

 

Παρασκευή, 31/07/2020

 

   Share

 

Αγωνία για τα έσοδα του Ιουλίου, καθώς η πτώση του τουρισμού σε συνδυασμό με τη νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεγαλώνει τις πιθανότητες για νέο «φρένο» στα έσοδα τον Ιούλιο.

 

 

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, το ενδιαφέρον για βελτίωση της εικόνας στα έσοδα εστιάζεται στον Αύγουστο, οπότε και εκτιμάται μικρή άνοδος του τουρισμού σε σχέση με τον Ιούλιο. Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα (τον Αύγουστο) θα «φανούν» στα κρατικά ταμεία και τα χρήματα που θα εισρεύσουν λόγω της καταβολής των πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου να παρατηρηθεί βελτίωση της εικόνας στα έσοδα, κάτι το οποίο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, καθώς κάποιοι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μπορεί να επιλέξουν να καταβάλουν είτε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος είτε να πληρώσουν εφάπαξ κερδίζοντας την έκπτωση 2% που προβλέπεται.

 

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ιουνίου, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν λιγότερα κατά 3,9 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού του 2020. Όσον αφορά τα φορολογικά έσοδα, τον Ιούνιο ήταν μειωμένα κατά 569 εκατ. ευρώ, 20% περίπου λιγότερα σε σχέση με το στόχο που προβλέπονται στον προϋπολογισμό. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών σημείωναν ότι η πτώση ήταν μικρότερη από αυτήν που είχε υπολογιστεί στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν στο τέλος Απριλίου.

 

Ήδη στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται για νέα μέτρα στήριξης ειδικά στον τομέα του τουρισμού στις αρχές του Φθινοπώρου. Η αρχή θα γίνει με τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής με ακόμα 1 δισ. ευρώ. Η σχετική εφαρμογή στην ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον Αύγουστο και οι εκταμιεύσεις στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο. Οι δικαιούχοι θα καθοριστούν με βάση την πορεία του τζίρου τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

 

Παράλληλα, στο τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για το πώς κινήθηκαν τομείς που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία όπως τουρισμός (με το σύνολο των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται), εξαγωγές, κ.α. προκειμένου να συνταχθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....