| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πρόβλεψη Τσιόδρα: Ο κορονοϊός θα υποχωρεί όσο ζεσταίνει ο καιρός

 

Παρασκευή, 28/02/2020

 

   Share

 

Την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό έχουν φτάσει στη χώρα μας τα 4, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας δηλώνει πως τα πράγματα θα βελτιώνονται όσο ζεσταίνει ο καιρός. 

 

 

Καθώς ο νέος ιός εξαπλώνεται ταχύτατα από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, τα ερωτήματα που αφορούν στη φύση και το χαρακτήρα του πληθαίνουν διαρκώς.


To 
Dikaiologitika News ρώτησε τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και επιστημονικό σύμβουλο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόρδα ποια θα είναι η εξέλιξη της μετάδοσης και μας απάντησε πως ο κορονοϊός αναμένεται να κοπάσει και να ελαττωθεί η μετάδοση του όσο προχωράμε προς την Άνοιξη κι ο καιρός ζεσταίνει, τόσο κατά πάσα πιθανότητα μειώνεται κι η μετάδοση.

Αστραπιαία Μεταδικότητα

Όπως έχουν εξηγήσει οι επιστήμονες ,σε σύγκριση με τις άλλες δύο επιδημίες κορονοϊών τα τελευταία 20 χρόνια (SARS και MERS), ο  κορονοϊός φαίνεται ότι είναι περισσότερο μολυσματικός, καθώς έχει υπολογιστεί ότι κάθε ασθενής προσβάλλει κατά μέσο όρο 2,68 άτομα, αλλά είναι λιγότερο θανατηφόρος. Η περίοδος επώασης του ιού έχει υπολογιστεί σε 5,2 ημέρες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 14 ημέρες.

Χθες μάλιστα ο κ.Τσιόδρας έδωσε κι ένα παράδειγμα για το ποια επαφή θεωρείται υψηλού κινδύνου: «Π.χ. Είμαι σε ένα πούλμαν και ο οδηγός του είναι μαζί μου για μια ώρα σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων.Εκείνη τη στιγμή θεωρείται υψηλού κινδύνου επαφή. Η γυναίκα αυτού του ανθρώπου, τα παιδιά του και η οικογένειά του δεν έχουν κανέναν κίνδυνο. Αυτοί συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά και μόνο αν έχουν συμπτώματα απομονώνονται. Είναι στα πλαίσια της δράσης της ενεργητικής επιτήρησης των συμπτωμάτων της νόσου, ώστε να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Άρα διαχωρίζεται με βάση τον αλγόριθμο που έχει το υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε υψηλού κινδύνου επαφές και χαμηλού κινδύνου επαφές».

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα νωρίτερα επιβεβαιώθηκε το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια γυναίκα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία κι εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.Παράλληλα, σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη η 38χρονη επιχειρηματίας και το παιδί της που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ. Επίσης: αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά για κορονοϊό, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....