| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Φοβάμαι ότι το 30% των καταστημάτων δεν θα ανοίξει

 

Δευτέρα, 04/05/2020

 

   Share

 

Κομβικός μήνας θα είναι ο Μάιος με κρίσιμες ημερομηνίες τόσο για επιχειρήσεις όσο και για εργαζομένους.

 

Το επίδομα των 353 ευρώ αφορά σε εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή έως τις 31 Μαΐου, οπότε και παρατείνονται οι αναστολές εργασίας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να βγάλουν σε αναστολή το 60% των εργαζομένων που είναι ήδη σε αναστολή.

 

 

Απαγορεύονται οι απολύσεις 45 μέρες μετά την αναστολή, ενώ ανακαλούνται οι αναστολές για το 40% των εργαζομένων και άνω.

 

Οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ γίνονται μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ ο κατώτατος μισθός παραμένει στα 650 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου.

 

Και για το Μάιο το ενοίκιο θα μειωθεί κατά 40%, ενώ ενισχύονται οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο. Αναστέλλονται οι πληρωμές των φόρων και εισφορών του Μαΐου.

 

Για τις αλλαγές αυτές μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, τα νέα μέτρα βελτιώνουν τα δεδομένα και λαμβάνουν υπόψη και την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και των εργοδοτών και βήμα βήμα οδηγούμαστε προς την καλύτερη λύση.

 

Από την πλευρά των τραπεζών, αυτές είναι στο δικό τους περιβάλλον και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μια κρίση διαφορετική από την προηγούμενη.

 

Η προκαταβολή του 100% πρέπει να μηδενιστεί για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, «γιατί ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και η κανονικότητα δε θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις. Ζητούμενο παραμένει το τέλος επιτηδεύματος.

 

«Ο μεγάλος ασθενής αποδεικνύεται ο τουρισμός και η εστίαση» δήλωσε ο κ. Καββαθάς και εξέφρασε το φόβο ότι το 30% των καταστημάτων δε θα ανοίξει

 

«Πρέπει να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων», κατέληξε.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....