Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 07/02/19

Πρόστιμο 10εκ ευρώ της ΑΑΔΕ στην Folli – Follie για  ενδοομιλικές τιμολογήσεις

 

Ένα πρόστιμο από το Κέντρο Έλεγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) της Ανεξάρτητης ΑρχήςΔημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕέρχεται να θέσει νέα εμπόδια στην προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie. Το πρόστιμο έρχεται να καταδείξει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, με όλα να δείχνουνε, όπως από την πρώτη στιγμή έχει σχολιαστεί στο GFF. Πως πολύ δύσκολα θα αποφευχθούν τα χειρότερα για την εταιρεία, τους επενδυτές (ήδη η μετοχή είναι σε αναστολή) και φυσικά τους εργαζομένους.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει την Πέμπτη το CNN Greece, το Κέντρο Έλεγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων σε φορολογικό έλεγχο που διενήργησε στη Folli Follie για τη χρήση 2012 βεβαίωσε παραβάσεις σχετικές με ενδοομιλικές τιμολογήσεις (transfer pricing) και επέβαλε πρόστιμο ύψους 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν και άλλες παραβάσεις για την ίδια χρήση.

 

Το πρόστιμο κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της Folli Follie, η οποία δρομολόγησε τις διαδικασίες της ενδικοφανούς προσφυγής, αμφισβητώντας τα ευρήματα του ΚΕΜΕΕΠ. Με την υποβολή της προσφυγής ρυθμίσθηκε και το 50% του προστίμου.

 

Πηγές του ελεγκτικού μηχανισμού θεωρούν πως τα επιβαρυντικά ευρήματα της χρήσης του 2012θα επαναληφθούν και σε άλλες χρήσεις. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, ήτοι διαπιστωθεί ότι και οι λοιπές χρήσεις της Folli Follie βρίθουν από παραβάσεις σχετικές με transfer pricing, τότε η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες «φορό – καμπάνες» που θα καταστήσουν πολύ πιο δυσχερή τη διάσωση της.

 

Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι το εάν η PwC, η οποία έχει αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017 της εταιρείας, έχει αναλάβει να εκδώσει και το φορολογικό πιστοποιητικό της εισηγμένης για το 2017.

 

Υπενθυμίζεται πως η PwC έχει εντοπίσει λογιστικές διαφορές στον ισολογισμό της μητρικής Folli Follie και συγκεκριμένα έχει διαπιστώσει αποκλίσεις 80 -90 εκατ. ευρώ, από μεγέθη που αφορούσαν σε άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και απαιτήσεις, που δεν τεκμηριώνονταν.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....