Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/01/19

Πρόταση για έκδοση ατομικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων εξετάζει η ΑΑΔΕ

 

Εισήγηση που προβλέπει την έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών σημειωμάτων για όλους, εξετάζει η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

 

 Σύμφωνα με το CNN Greece, μετά το «φορολογικό διαζύγιο» που θα δίνεται από φέτος στα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν χωριστή δήλωση, η εν λόγω πρόταση θα επέτρεπε στα ζευγάρια που θα υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση να λαμβάνουν ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα.

 

Η βασική σκέψη πίσω από την εν λόγω εισήγηση είναι πως με το ατομικό εκκαθαριστικό κάθε σύζυγος θα λαμβάνει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται χωρίς να γίνεται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές του άλλου συζύγου. Ποιο απλά κάθε σύζυγος θα πληρώνει τον φόρο που του αναλογεί.

 

Ωστόσο, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ βλέπουν αρκετά αρνητικά στην εισήγηση. Φοβούνται πως εάν υιοθετηθεί η πρόταση θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των χρεωστικών σημειωμάτων, πολλά από τα οποία θα μείνουν απλήρωτα και θα διογκώσουν το ήδη μεγάλο απόθεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνά τα 104 δισ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αν ένας εκ των συζύγων έχει επιστροφή φόρου και ο άλλος  πρέπει να πληρώσει πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματά του, τα δύο ποσά συμψηφίζονται. Έτσι, και το Δημόσιο εισπράττει εύκολα τις οφειλές και διευθετεί με συνοπτικές διαδικασίες τις επιστροφές που θα έπρεπε να κάνει.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....