| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

 

Δευτέρα, 20/07/2020

 

   Share

 

To κόστος δανεισμού της Ιταλίας υποχώρησε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Μαρτίου, καθώς άρχισαν να υπάρχουν ενδείξεις μίας πιθανής συμφωνίας στη φορτισμένη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το ταμείο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Τα ιταλικά ομόλογα έκαναν ράλι μετά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, αφού οι αγορές περασμένη εβδομάδα θεωρούσαν όλο και λιγότερο πιθανές τις προοπτικές για μία συμφωνία. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,19%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια διαμορφωνόταν στο 1,21%.

 

 

Το ταμείο ανάκαμψης, το οποίο προβλέπει την κοινή ανάληψη χρέους για να δοθούν επιχορηγήσεις στις χώρες που υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα, ήταν η βασική κινητήρια δύναμη του ράλι που έκαναν τα ομόλογα της νότιας Ευρώπης από τον Μάιο, μετά την αρχική γαλλογερμανική πρόταση. Η σύνοδος κορυφής, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή και το Σάββατο, συνεχίζεται σήμερα καθώς οι χώρες που τάσσονται υπέρ μίας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, με επικεφαλής την Ολλανδία, αντιτάχθηκαν στο ύψος των επιχορηγήσεων προς τις περισσότερο πληγείσες χώρες και απαίτησαν οι εκταμιεύσεις των πόρων να συνδέονται με οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

Ωστόσο, διαφάνηκε ότι μία συμφωνία είναι πιθανή μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι οι «φειδωλές» χώρες είναι έτοιμες να αποδεχτούν να δοθεί από το ταμείο ένα ποσό 390 δισ. ευρώ με τη μορφή επιχορηγήσεων - μικρότερο από τα 500 δισ. ευρώ της αρχικής πρότασης - και το υπόλοιπο να χορηγηθεί με τη μορφή δανείων. Νωρίτερα, διπλωμάτες δήλωναν στο Reuters ότι οι ηγέτες είναι πιθανόν να φύγουν από τη σύνοδο και να προσπαθήσουν ξανά για την επίτευξη συμφωνίας τον επόμενο μήνα. Η σύνοδος διεκόπη έως σήμερα το απόγευμα στις 5 ώρα Ελλάδας.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....