| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Πώς «χτίζεις» ένα αξιόπιστο brand

 

Τετάρτη, 00:01 - 06/11/2019

 

   Share

 

Μέσα από την καθημερινή «τριβή» με τις επιχειρήσεις προσπαθεί να σκιαγραφήσει το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων, καταγράφοντας τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, καθώς και τις νέες τάσεις που καλούνται οι εταιρείες να ακολουθήσουν προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να καταφέρουν να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό τους κοινό.

 

 

Ο Sean Pillot de Chenecey, είναι πανεπιστημιακός λέκτορας marketing και κοινωνικών τάσεων, καθώς επίσης ομιλητής και συγγραφέας δύο βιβλίων με απήχηση στον επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ των οποίων το “Τhe Post-Truth Business”, που βρέθηκε στη θέση No1 στην κατηγορία “Business Bestseller” και ήταν φιναλίστ στο Βραβείο Επιχειρηματικών Βιβλίων της Χρονιάς 2019. Ήταν μάλιστα το πρώτο βιβλίο που συνδέει τους τομείς εμπιστοσύνης, ιδιωτικότητας, παραπληροφόρησης, ηθικής και ενσυναίσθησης.

 

Ο κ. Chenecey έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες σε συνέδρια marketing και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο: από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Βερολίνο και το Τόκιο και από τη Στοκχόλμη στην Κωνσταντινούπολη και στη Μελβούρνη και θα βρεθεί στη χώρα μας ως ομιλητής στο συνέδριο Customer Experience Conference: Mapping Uncharted Lands που διοργανώνει την Τρίτη  5 Νοεμβρίου η KPMG στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

 

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος σύμβουλος έρευνας και στρατηγικής για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες και brands παγκοσμίως σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, ομορφιά, ποτά, φαγητό, λιανική, πληροφορική, μόδα, ραδιόφωνο/τηλεόραση, ψυχαγωγία, χρηματοοικονομικά και ξενοδοχεία, καθώς και σε πολυάριθμα έργα κυβερνητικά και για ΜΚΟ μέσω εθνογραφικής έρευνας και έρευνας τάσεων. Το fortunegreece.com μίλησε με τον κ. Chenecey και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του χρήσιμα tips για το πώς θα αναπτύξουν επιτυχώς την επιχείρησή τους, εδραιώνοντας την παρουσία της εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού έγκειται στο πώς θα καταφέρουν να διατηρήσουν το  “ανθρώπινο” πρόσωπο πάνω στο εμπορικό τους σήμα τη στιγμή που θα πρέπει να του προσδίδουν με συνέπεια σειρά ψηφιακών και φυσικών «πινελιών» που θα συνδέονται άψογα μεταξύ τους σε ομοιογενή βάση.

 

Ορμώμενος από το βιβλίο του The Post-Truth Business: How to Rebuild Brand Authenticity in a Distrusting World, ο κ. Chenecey τονίζει πως οι εταιρείες για να κερδίσουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πελατών τους επιβάλλεται να επικεντρωθούν στο κεφάλαιο φήμης, όπως το αποκαλεί, το οποίο ξεκινά με την δέσμευσή τους να απαντούν διαρκώς στο ερώτημα: είμαστε αξιόπιστοι, έμπιστοι και ικανοί;

 

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποια θεωρεί ότι είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια μάρκα προκειμένου να καταταγεί στην κατηγορία των love brands, απαντά πως ποτέ του δεν ήταν τόσο κοντά στη φιλοσοφία των “αγαπημένων σημάτων”, έννοια που ανέπτυξε πριν από μια δεκαετία η Saatchi & Saatchi. «Το ενδιαφέρον μου στρέφεται περισσότερο σε μάρκες που αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους στους καταναλωτές και την κοινωνία μέσα από την υπεύθυνη συμπεριφορά τους» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Chenecey.

Όσο για το κατά πόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην ΕΕ, έχουν αντιληφθεί στο βαθμό που θα έπρεπε τη σημασία της εμπειρίας του πελάτη (customer experience) και του “συναισθηματικού ταξιδιού” ο κ. Chenecey παραδέχεται πως εξακολουθούν και παραμένουν «αδύναμες» στην κατανόηση τέτοιου είδους παραμέτρων.

 

«Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ξεκάθαρος: Δυστυχώς οι επιχειρήσεις δεν αφιερώνουν αρκετή προσοχή στην υιοθέτηση μιας προσέγγισης που έχει να κάνει με τη “σκέψη σχεδιασμού” μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος, κατά την οποία ο καταναλωτής τίθεται στο επίκεντρο σε ό, τι κάνουν» καταλήγει.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....