| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πώς άλλαξε η τεχνολογία – και πώς άλλαξε κι εμάς – τα τελευταία 20 χρόνια;

 

Τρίτη, 00:01 - 12/01/2021

 

   Share

 

Πριν από περισσότερα από 20 χρόνια έσπασε η φούσκα dotcom, προκαλώντας την πτώση των μετοχών πολλών τεχνολογικών εταιρειών. Ορισμένες εταιρείες, όπως η Amazon, ανέκτησαν γρήγορα την αξία τους – αλλά πολλές άλλες καταστράφηκαν. Στις δύο δεκαετίες μετά από αυτό το κραχ, η τεχνολογία έχει προχωρήσει με πολλούς τρόπους.

 

 

Πολύ περισσότερα άτομα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα απ’ ό,τι στην αρχή της χιλιετίας. Ως προς την ευρυζωνική πρόσβαση, το 2000 μόνο οι μισοί Αμερικανοί είχαν τέτοιου είδους σύνδεση στο σπίτι. Σήμερα, το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 90%.

 

Αυτή η επέκταση σίγουρα δεν ήταν απλώς ένα αμερικανικό φαινόμενο. Παρόμοια ανάπτυξη παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα: ενώ λιγότερο από το 7% του κόσμου είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο το 2000, σήμερα πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται στη χρήση κινητών τηλεφώνων. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπήρχαν 740 εκατομμύρια συνδρομές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 8 δισεκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ανθρώπους στον κόσμο.

 

Ταυτόχρονα, η τεχνολογία έγινε επίσης πιο προσωπική και φορητή. Η Apple πούλησε το πρώτο της iPod το 2001 και έξι χρόνια αργότερα εισήγαγε το iPhone, το οποίο εγκαινίασε μια νέα εποχή προσωπικής τεχνολογίας. Αυτές οι αλλαγές οδήγησαν σε έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία αγγίζει σχεδόν όλα όσα κάνουμε.

 

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το πώς και το πού διαβάζουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πολλές εταιρείες τεχνολογίας μόλις ξεκινούσαν την επέκταση της επικοινωνίας για εργασία μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων για ροή βίντεο και άλλων καταναλωτικών μέσων που είναι συνηθισμένα σήμερα.

 

Ενώ αυτές οι νέες διαδικτυακές κοινότητες και τα κανάλια επικοινωνίας έχουν προσφέρει εξαιρετικό χώρο για εναλλακτικές απόψεις, η αυξημένη χρήση τους έφερε επίσης ζητήματα αυξημένης παραπληροφόρησης και πόλωσης.

 

Πολλοί επιστήμονες σήμερα αναζητούν τεχνολογίες για να μεταβούμε σε έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι νεοσύστατες τεχνολογικές εταιρείες έχουν επεκτείνει την εστίασή τους στο κλίμα. Πολλές σήμερα επικεντρώνονται σε πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν την καθαρή ενέργεια για να επιβραδύνουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 παρατηρήθηκε επίσης το αποκορύφωμα της έκρηξης των εταιρειών βιοτεχνολογίας που είχε ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Πολλές εταιρείες εστίασαν στην προώθηση των βιοτεχνολογιών μέσω ενισχυμένης τεχνολογικής έρευνας.

 

Ενώ πολλές εταιρείες τεχνολογίας σήμερα εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην έρευνα για τις ασθένειες και θεραπείες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες πολλές άλλες έχουν εστιάσει στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, και όχι μόνο στην προώθηση της ιατρικής έρευνας.

 

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....