Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 15/03/19

Πώς έκανε το ίντερνετ πιο εύκολα αυτά τα δέκα πράγματα

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το παρελθόν είναι μια «απλούστερη εποχή», αλλά είναι όντως έτσι στην πραγματικότητα; Στο παρελθόν, πριν καν την εποχή του GPS, των διαδικτυακών εφαρμογών και του Google, οι άνθρωποι έπρεπε να ζουν χωρίς την ευκολία και τις παροχές που προσφέρει το ίντερνετ- κάτι το οποίο έκανε αυτά τα δέκα πράγματα πολύ πιο δύσκολα απ’ όσο είναι τώρα.

 

 

1. ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Όσοι ήθελαν να ψάξουν κάτι θα έπρεπε να ξεφυλλίσουν μια εγκυκλοπαίδεια. Το Google ιδρύθηκε το 1998, και πριν από αυτό οι άνθρωποι έπρεπε να ψάχνουν τις πληροφορίες που ήθελαν στα βιβλία.

 

2. ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ

 

Αν κάποιος χανόταν ή βρισκόταν σε μια ξένη πόλη θα έπρεπε να διαθέτει έναν πραγματικό χάρτη. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες, είναι να τοποθετήσουν τον προορισμό τους σε μια εφαρμογή GPS.

 

3. ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

Οι εφαρμογές για ραντεβού που έχουν κατακλύσει τον κόσμο σήμερα, δεν υπήρχαν λίγα χρόνια πριν, και έτσι οι άνθρωποι είτε βασίζονταν στο κοινωνικό τους δίκτυο για να γνωρίσουν κάποιον είτε προσέγγιζαν οι ίδιοι κάποιον που τους ενδιέφερε.

 

4. ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Δεν είναι απαραίτητα πιο εύκολο το να είναι κάποιος στην ώρα του τώρα που το ίντερνετ είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά αν κάποιος πρόκειται να καθυστερήσει, το να ενημερώσει τον άνθρωπο του θα συναντήσει έχει γίνει πολύ πιο εύκολο, καθώς χρειάζεται μόνο να στείλει ένα μήνυμα.


5. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ

 

Με την εμφάνιση εταιρειών όπως το eBay, το Craigslist, και το Etsy, το να πουλήσει ή να αγοράσει κανείς πράγματα, ρούχα ή προσωπικές δημιουργίες έχει γίνει πολύ πιο εύκολο.

 

6. ΤΟ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ

 

Διαδικτυακές εφαρμογές όπως οι: Expedia, Kayak, και Google Flights, έχουν διευκολύνει το να συγκρίνουν οι χρήστες χιλιάδες διαφορετικές πτήσεις, ξενοδοχεία, και μετά να αποφασίσουν από μόνοι τους τι πορεία θέλουν να πάρουν.

 

7. ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ

 

Ιδιαίτερα σημαντική για αυτό ήταν η εφεύρεση του Facebook, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες να συνομιλούν, να σχολιάζουν και να πατούν «like» σε δημοσιεύσεις φίλων και συγγενικών προσώπων που μπορεί να ζουν μέχρι και στην άλλη άκρη του κόσμου.

 

8. ΤΟ ΝΑ ΔΙΚΤΥΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

 

Από το να δείξει κανείς τις ικανότητές του στους ανώτερούς του μέχρι το να υποβάλλει αίτηση για δουλειά, απαιτούσε μεγαλύτερη προσωπική προσπάθεια. Επρόκειτο για μια ολόκληρη διαδικασία. Πλέον, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με την ενεργό παρουσία του ενδιαφερόμενου στο διαδίκτυο, με blog posts, και φυσικά με ένα προφίλ στο LinkedIn.

 

9. ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

 

Στο παρελθόν οι άνθρωποι ήταν απαραίτητο να διαθέτουν μια κάμερα προκειμένου να βγάζουν φωτογραφίες από τους φίλους, τα ταξίδια τους ή ακόμα και στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους. Πλέον, όμως, υπάρχει η ευκολία και η πολυτέλεια του να μπορούν οι χρήστες όχι μόνο να τραβούν πιο εύκολα φωτογραφίες αλλά και να τις αποθηκεύουν στα κινητά ή το cloud τους. Και ακόμα καλύτερα, μπορούν να τις μοιραστούν πιο εύκολα.

 

10. ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕΙΡΕΣ

 

Η νέες μουσικές κυκλοφορίες ήταν διαθέσιμες μόνο στα καταστήματα ή στο ραδιόφωνο. Επίσης, εφαρμογές όπως οι Spotify, SoundCloud, και iTunes δεν υπήρχαν προκειμένου μπορούν οι χρήστες να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Επίσης, τα επεισόδια των αγαπημένων σας σειρών κυκλοφορούσαν συγκεκριμένες μέρες και ώρες, οπότε οι θεατές θα έπρεπε να σταματήσουν ό,τι άλλο έκαναν και να κάτσουν μπροστά στις οθόνες τους αν ήθελαν να παρακολουθήσουν μια συγκεκριμένη σειρά.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....