Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/03/19

Ραβασάκια με εισφορές δύο ετών σε 250.000 επαγγελματίες

 

Έρχονται εντός των προσεχών ημερών τα ραβασάκια με τα νέα χαράτσια σε 250.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους για εισφορές σε επικουρικές και εφάπαξ με αναδρομική ισχύ από το 2017. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών). Την ίδια ώρα καταγράφεται σημαντική επιβάρυνση που φθάνει και τα 300 ευρώ ετησίως στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών από την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Οσον αφορά τα χαράτσια για επικουρικές και εφάπαξ, επισημαίνεται πως οι ελεύθεροι επαγγελµατίες και αυτοαπασχολούµενοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια για τις εισφορές επικούρησης και πρόνοιας από το 2017 μέχρι τώρα. Με τις πρόσφατες νοµοθετικές ρυθµίσεις του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστιαίο ασφάλιστρο (7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ) αποσυνδέθηκε από το εισόδηµα και πλέον υπολογίζεται για όλους αναδροµικά από το 2017 µε βάση τον κατώτατο µισθό.

 

Όπως σχολιάζει το Βήμα Online, οι οφειλές για τα 24 µηνιάτικα του 2017 και του 2018 θα εξοφληθούν σε 36 δόσεις. Πρόκειται για επιστήμονες, βενζινοπώλες, αρτοποιούς και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι από την έναρξη λειτουργίας του νέου ασφαλιστικού συστήματος, με τον υπολογισμό των εισφορών με βάση το εισόδημα, από τις αρχές του 2017 δεν έχουν καταβάλει εισφορές για επικούρηση ή και εφάπαξ. Την απόλυτη ευθύνη έχουν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, καθώς δεν ήταν έτοιμα να αφομοιώσουν τα μητρώα των ασφαλισμένων για να υπολογίσουν τις εισφορές τους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....