Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 01/03/19

Ρωσική τεχνολογία υγροποίησης φυσικού αερίου θα χρησιμοποιηθεί στο εργοστάσιο Baltiski LNG, κοινοπραξίας Shell και Gazprom

 

Tο εργοστάσιο μεγάλης δυναμικότητας Baltiski LNG, το οποίο βρίσκεται στην Ουστ-Λουγκά και παράγει υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ρωσική τεχνολογία υγροποίησης αερίου, γράφει το ρωσικό περιοδικό «Gazovaya Promishlennost», επικαλούμενο δήλωση του αντιπρόεδρου της εταιρείας Shell και αρμόδιου για το εν λόγο έργο Σάντερ Στένγκενγκ.

 

 

Το εργοστάσιο Baltiski LNG είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Gazprom και της Shell, η οποία θα είναι και κάτοχος της ρωσικής αυτής τεχνολογίας. Το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Shell υπογράμμισε ότι στο έργο αυτό η κοινοπραξία θα επιδιώξουν να πετύχουν τα μέγιστα επίπεδα παραγωγής.

 

Η κάθε γραμμή παραγωγής του εργοστασίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει ετησίως, σύμφωνα με τον Στένγκενγκ 6,5 εκ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

 

Το έργο Baltiski LNG προϋποθέτει την κατασκευή εργοστασίου στην περιοχή του Λένινγκραντ (συγκεκριμένα στη Ουστ-Λουγκά) με δυναμικότητα παραγωγής έως 10 εκ τόνους LNG ετησίως με προοπτική την παραγωγή 15 εκ. τόνων ετησίως. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την λειτουργία του στο διάστημα 2022-2023.

 

Πρόσφατα η θυγατρική της Gaprom, Gazprom LNG Sankt Petersburg και η Royal Dutch Shell είχαν υπογράψει σχετική συμφωνία που προέβλεπε την εκπόνηση από κοινού τεχνολογικής μελέτης για το εν λόγω έργο. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Gazpom είχε υπογράψει επίσης μνημόνιο αλληλοκατανόησης με την ιαπωνική εταιρεία Mitsui

 

Πηγή: Vedomosti

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....