Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/01/19

Ρώσος ΥΠΟΙΚ : Oι παγκόσμιοι ηγέτες βρίσκονται σε σύγχυση, δεν έχουν συνταγή για την οικονομία

 

Ο Ρώσος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν θεωρεί ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες βρίσκονται σε σύγχυση εξαιτίας σειράς αρνητικών τάσεων που παρατηρούνται στην παγκόσμια οικονομία.

 

 

Την δήλωση αυτή έκανε απαντώντας στο ερώτημα αν οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν συνταγές για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και τι προτίθενται να κάνουν γι αυτό.

 

«Θα σας πω ευθέως, ότι δεν υπάρχει κατανόηση. Στην πραγματικότητα μερικοί παγκόσμιοι ηγέτες διακατέχονται από κάποια σύγχυση, επειδή αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μακροχρόνιες τάσεις, όπως είναι η αύξηση της ανισότητας που παρατηρείται στις χώρες τους, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, οι τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες αρχίζουν να διαιρούν τις χώρες, το εμπόριο το οποίο διαιρεί όλο τον κόσμο σε ξεχωριστές ομάδες, όλα αυτά είναι αρνητικά» δήλωσε ο Ορέσκιν.

 

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, είπε ότι οι διεθνείς οργανισμοί συχνά καθυστερούν να προβούν σε προβλέψεις και δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν τις τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία.

 

«Βλέπουμε ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης είναι εμφανής σε όλο τον κόσμο, στο τέταρτο τρίμηνο, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώθηκαν, αλλά την ίδια στιγμή, τον Οκτώβριο του προηγούμενου χρόνου, το ΔΝΤ στην έκθεση του τα έβλεπε όλα ευχάριστα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κτλ.»

 

» Και μόνο τώρα τον Ιανουάριο εκ των υστέρων, αρχίζουν όλες αυτές οι προβλέψεις να βλέπουν μειώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης. Νομίζω ότι αυτή η τάση προγνώσεων με αρνητικό πρόσημα θα διατηρηθεί».

 

Ο Ρώσος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης εξέφρασε την άποψη ότι οι διεργασίες που συντελούνται με την παγκοσμιοποίηση, οι οποίες εκδηλώνονται με κοινωνικές διαμαρτυρίες και αλλαγές του πολιτικού σκηνικού, θα εντείνονται σε όλο τον κόσμο, για όσο διάστημα δεν επιλύεται το πρόβλημα της τεχνολογικής διάστασης που υπάρχει μεταξύ των χωρών. Αυτό είναι –είπε– το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο οδηγεί στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και στα ‘κίτρινα γιλέκα’.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....