Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

24/02/19

Σε δύο μήνες το νέο σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για τη μείωση των «κόκκινων δανείων» … Δηλώσεις Μυλωνά

 

Ως επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη αλλαγής της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Παύλος Μυλωνάς, προαναγγέλλοντας τον μετασχηματισμό της σε «μια σύγχρονη τράπεζα που θα ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».

 

 

Σε διαφορετική περίπτωση «τόσο η Εθνική όσο και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες ίσως βρεθούν αντιμέτωπες με την προοπτική περαιτέρω συγκέντρωσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εάν στο τέλος της μεγάλης προσαρμογής διαπιστωθεί ότι δεν «χωρούν» τέσσερις τράπεζες στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο όμως, αφορά το απώτερο μέλλον» όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σε συνέντευξη του.

 

Το «ταξίδι του μετασχηματισμού», όπως το χαρακτηρίζει, περνάει αναπόφευκτα και μέσα από τη μείωση του προσωπικού του ομίλου και υπαγορεύεται από την ανάγκη του περικοπής του κόστους λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και από τη μείωση του δικτύου καταστημάτων, την οποία επιφέρουν η αλλαγή και η απλοποίηση του τρόπου συναλλαγών. «Θα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν αντιλήψεις και συμπεριφορές που θύμιζαν την κακή πλευρά ενός δημοσίου τομέα», αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Βασικός πυλώνας αυτού του πυλώνα, όπως εξηγεί ο κ. Μυλωνάς, είναι η μείωση των «κόκκινων» δανείων, και η πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί με την προώθηση των δύο σχημάτων που έχουν εισηγηθεί το ΤΧΣ και τη ΤτΕ, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, «μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά».

 

Ερωτηθείς για το τι περιλαμβάνουν τα σχέδια μετασχηματισμού της Εθνικής ο Παύλος Μυλωνάς υποστηρίζει ότι «στόχος είναι να γίνει η τράπεζα ακόμη πιο ισχυρή, πιο σύγχρονη και αποτελεσματική για τους πελάτες μας, να περάσει γρήγορα στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και να ανταπεξέλθει με βεβαιότητα στις νέες προκλήσεις που δημιούργησαν η κρίση, η παγκοσμιοποίηση και η πρόοδος της τεχνολογίας». Όπως αναφέρει αυτό είναι απαραίτητο καθώς σε λίγα χρόνια το διεθνές τραπεζικό περιβάλλον θα είναι διαφορετικό.

 

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες  που έχουν τεθεί σχετικά με το σχέδιο αυτό υπογράμμισε πως «σε λιγότερο από δύο μήνες θα συναντηθούμε με τους επενδυτές, κυρίως τους μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού και θα τους παρουσιάσουμε την Εθνική της επόμενης ημέρας, το εύρος των αλλαγών και θα τους αναπτύξουμε το σχέδιο μας για τη μείωση των «κόκκινων δανείων».

 

Τέλος, ο CEO της Εθνικής δεν αποκλείει την προοπτική περαιτέρω συγκέντρωσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εάν στο τέλος της μεγάλης προσαρμογής διαπιστωθεί ότι δεν «χωρούν» τέσσερις τράπεζες στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο όμως, όπως εξηγεί, «αφορά το απώτερο μέλλον».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....