Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/09/18

Σε εκκρεμότητα 40.000 αιτήσεις για τη λήψη εφάπαξ

 

Σε αναμονή έως και 36 μήνες βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι για να πάρουν το ψαλιδισμένο εφάπαξ. Συγκεκριμένα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 40.000 αιτήσεις για τη λήψη εφάπαξαπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

 

 

Όπως γράφει το CNN Greece, τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις και τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα εφάπαξ έχουν οι τομείς που αφορούν τους δημοσίους αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους (πρώην ΤΠΔΥ και πρώην ΤΠΔΚΥ), εμποροϋπαλλήλους (πρώην ΤΕΑΥΕΚ) και μεταλλεργάτες (πρώην ΤΑΠΕΜ). Μεγάλη είναι η καθυστέρηση στα πρώην Ταμεία των ναυτικών (αξιωματικών ΤΠΑΕΝ και κατώτερων πληρωμάτων ΤΠΚΠΕΝ), ενώ σημαντικός αριθμός ληξιπρόθεσμων εντοπίζεται και στους κλάδους των μηχανικών και των γιατρών (πρώην ΕΤΑΑ).

 

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του νέου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ανά κλάδο, η πορεία των αιτήσεων για χορήγηση εφάπαξ έχει ως εξής:

 

Στο πρώην ΤΠΔΥ, για τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων, διεκπεραιώνονται τα αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων του πρώηνn ΤΠΔΥ, στο στάδιο της διεκπεραίωσης βρίσκονται οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Μάιο του 2015.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΥΤΕΚΩ)n ολοκληρώνεται η διαδικασία για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Μάιο του 2017.

 

Στον πρώην Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ διεκπεραιώνονταιn τα αιτήματα που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2016.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλωνn (ΤΑΠΙΤ), στο στάδιο της διεκπεραίωσης βρίσκονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλουn (ΤΑΠΙΤ) ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αιτήσεων οι οποίες κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικώνn Καταστημάτων (ΤΑΠΙΤ) ολοκληρώνεται η διευθέτηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Απρίλιο του 2017.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Κατώτερων Πληρωμάτωνn του Εμπορικού Ναυτικού ολοκληρώνεται η διεκπεραίωση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015.

 

Στον πρώην Τομέα Πρόνοιας Αξιωματικών του Εμπορικούn Ναυτικού διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις οι οποίες κατατέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Κατά μέσον όρο η εφάπαξ παροχή διαμορφώνεται σε περίπου 12.900 ευρώ, σημαντικά μειωμένη έως 25% σε σύγκριση με αυτή που προβλεπόταν πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....