| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Σε νέα εποχή η Eurobank …. Στόχος της τράπεζας είναι μονοψήφιος δείκτης NPE στα τέλη του 2021

 

Παρασκευή, 31/01/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους μετόχους της Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, στην ισχυρότερη θέση στο τραπεζικό σύστημα, σηματοδοτώντας την έξοδο από τα προβλήματα του παρελθόντος, φέρνει την Eurobank η εξυγίανση του ισολογισμού της μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού της, με τον κ. Καραβία να τονίζει πως η εν λόγω κίνηση είναι προς το συμφέρον των μετόχων και θα επιτρέψει στην Τράπεζα να κάνει πράξη τη δέσμευσή της να υπηρετήσει τους μετόχους, τους εργαζόμενους, το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία. 

 

 

Ειδικότερα και στα πλαίσια της σημερινής γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι της Τράπεζας ενέκριναν τον εταιρικό μετασχηματισμό της με απόσχιση του κλάδου τραπεζικών δραστηριοτήτων και ίδρυση νέου νομικού προσώπου με την επωνυμία Eurobank ΑΕ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, ο εταιρικός μετασχηματισμός είναι κομμάτι του σχεδιασμού για την εξυγίανση του ισολογισμού της Τράπεζας που ανακοίνωσε η διοίκηση τον Νοέμβριο του 2018. Όπως είπε στους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο σημερινός μετασχηματισμός στοχεύει στη μεταφορά στη νέα τράπεζα (Eurobank ΑΕ) όλων των τραπεζικών δραστηριοτήτων του σημερινού νομικού προσώπου. 

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραβίας, το νέο νομικό πρόσωπο θα κατέχει την τραπεζική άδεια ενώ το σημερινό νομικό πρόσωπο θα κατέχει το σύνολο των μετοχών (3,68δις μετοχές με ονομαστική τιμή 1,10 ευρώ) της νέας τράπεζας και θα μετονομαστεί σε Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών (με τον διακριτικό τίτλο Eurobank Holding).

 

Στο σημερινό νομικό πρόσωπο θα εγγραφεί το σύνολο της ζημίας που θα προκύψει από την πώληση της εταιρείας διαχείρισης FPS και τον τίτλο μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Cairo η οποία θα μεταβιβαστεί στον "Ηρακλή". 

 

Όπως είπε ο διευθύνον σύμβουλος της τράπεζας, η τιτλοποίηση (senior ομόλογο) εκτιμάται ότι θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του "Ηρακλή". Τον Ιούνιο η τράπεζα θα προχωρήσει σε διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των ομολόγων μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης στους μετόχους μέσω διανομής εις είδος.  Σύμφωνα με τον κ. Καραβιά, το σημερινό νομικό πρόσωπο θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών με την απόσχιση του κλάδου τραπεζικών δραστηριοτήτων με ημερομηνία μετασχηματισμού την 30η Ιουνίου 2019. Μετά την ημερομηνία μετασχηματισμού θα θεωρείται ότι οι πράξεις που έχουν διενεργηθεί είναι για λογαριασμό της νέας τράπεζας. Τα αποτελέσματα του μετασχηματισμού θα λογιστικοποιηθούν στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2020. 

 

Όπως είπε ο κ. Καραβίας με τη διαδικασία του μετασχηματισμού το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank θα υποχωρήσει φέτος στο περίπου 16% από 29% το 2019 και περίπου 45% προ τριετίας. Στόχος της τράπεζας είναι μονοψήφιος δείκτης NPE στα τέλη του 2021. 

 

Η Holding εταιρεία και η νέα τράπεζα θα έχουν το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τις ίδιες αμοιβές, την ίδια έδρα και τα ίδια όργανα διοίκησης που προβλέπονται από το νόμο.  Τέλος, σημειώνεται πως στο νέο νομικό πρόσωπο θα μεταφερθούν όλες οι τραπεζικές δραστηριότητες του υφιστάμενου νομικού προσώπου, με το αντικείμενο εργασιών να παραμένει ίδιο. 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....