Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:07 - 29/01/19

Σκόπια: H πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου

 

Τα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατούν στα Σκόπια, καταδεικνύει έρευνα της ελβετικής εταιρείας AirVisual.

 

 

Η έρευνα κατατάσσει την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ στις πλέον μολυσμένες πόλεις του πλανήτη, με το όνομά της να φιγουράρει σχεδόν καθημερινά στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τις πιο μολυσμένες πόλεις στον πλανήτη, αφήνοντας πίσω τεράστιες πόλεις όπως η Σαγκάη στην Κίνα.

 

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας η ρύπανση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς άγγιξε τις 220 μονάδες στον δείκτη ποιότητας του αέρα. (AQI)

 

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δείκτης έχει εφευρεθεί από την υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται για την μέτρηση της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα. Ο δείκτης AQI χωρίζεται σε έξι κατηγορίες και όταν η μέτρηση ξεπεράσει τις 300 μονάδες, υποδεικνύει ότι ο αέρας έχει γίνει επικίνδυνος. Αντίστοιχα, όταν η μέτρηση πέσει κάτω από τις 50 μονάδες, ο εισπνεόμενος αέρας είναι καθαρός.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη μέτρηση για την Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας δεν ξεπέρασε τις 32 μονάδες του σχετικού δείκτη, ενώ καμία ελληνική πόλη δεν βρίσκεται μέσα στις 85 πιο μολυσμένες πόλεις στον πλανήτη.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....