Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:55 - 11/10/18

Σολτς : Η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το υψηλό χρέος

 

Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το υψηλό δημόσιο χρέος της και δεν μπορεί να εξάγει την ευθύνη ή να την μεταφέρει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, στην εφημερίδα Handelsblatt.

 

 

«Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το υψηλό δημόσιο χρέος της, κανείς δεν μπορεί να την ελαφρύνει από αυτήν την ευθύνη» σημείωσε ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

 

«Δεν μπορεί να εξαχθεί ούτε να μεταφερθεί στους Ευρωπαίους εταίρους» πρόσθεσε.

 

Η αυστηρή προειδοποίηση του Βερολίνου έρχεται να προστεθεί σε αυτές της Κομισιόν, αλλά και των οίκων αξιολόγησης, ενώ οι αγορές «τιμωρούν» εδώ και μέρες την Ιταλία για τις επιλογές της.

 

Πριν την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, όπου οι υπουργοί Οικονομικων των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκ του σύνεγγυς, o γερμανός υπουργός οικονομικών Όλαφ Σολτς «δείχνει τα δόντια του», θυμίζοντας στο ύφος των απαντήσεων, στην αυστηρότητα και στην απολυτότητα ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους και όλοι οφείλουν να τους τηρούν το προκάτοχό του Β.Σόιμπλε.

 

Με τίτλο: «Προειδοποίηση Σόλτς για το χρέος: Η Ιταλία δεν μπορεί να εξάγει την ευθύνη της» η Handelsblatt φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

 

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών βλέπει τις βιομηχανικές χώρες σε επικίνδυνο δρόμο. Οι υποχρεώσεις είναι σαφώς υπερβολικές, προειδοποιεί ο Olaf Scholz πριν από την ετήσια συνάντηση του ΔΝΤ είναι ο υπότιτλος της εφημερίδας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....