| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Χρ. Σταϊκούρας: Όλα τα μέτρα στήριξης για τις «κόκκινες» περιοχές

 

Σάββατο, 17/10/2020

 

   Share

 

Σειρά μέτρων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόκειται για μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν σ' όσες περιοχές βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, δηλαδή Κατηγορία 4.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, o κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα:

 

Το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο, δεν θα είναι επιστρεπτέο, καθώς θα έχει τη μορφή επιχορήγησης και όχι δανείου.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και επίδομα 534 ευρώ μηνιαίως.

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και τα καταστήματα, τα οποία απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, έχουν τη δυνατότητα αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ μηνιαίως.

 

Θα υπάρξει αναστολή καταβολής του ΦΠΑ

 

Θα προβλέπεται η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

 

Όσον αφορά τις περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στην Κατηγορία 3, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή του Δεκεμβρίου θα έχει τη μορφή επιχορήγησης σε ποσοστό 30%. Το υπόλοιπο 70% θα αποπληρωθεί κανονικά, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή, στην Κατηγορία 4 βρίσκεται μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ενώ στην Κατηγορία 3 βρίσκονται αρκετές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

 

Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι το 2020 θα κλείσει με «μια βαθιά ύφεση της τάξεως του 8,2%», κάτι το οποίο όμως, εξαρτάται και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

 

«Θα κριθούμε στο αν μπορούμε να μειώσουμε τις δυσμενείς συνέπειες στους πολίτες» τόνισε στη συνέχεια, προτού προσθέσει ότι «έχουμε ταμειακά διαθέσιμα, περίπου ίσα με όσα είχαμε στην αρχή της κρίσης».

 

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου διαβεβαίωσε ότι θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει σκέψη επέκτασης και σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως στο φυσικό αέριο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....