| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Στερλίνα: Ή του πολύ βάθους ή του πολύ ύψους….

 

Τετάρτη, 00:01 - 20/11/2019

 

   Share

 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg την Τρίτη. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Βρετανίας τον επόμενο μήνα αποτελεί κομβικό γεγονός για την πορεία του νομίσματος αυτής της χώρας, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας.

 

 

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αποκρυσταλλώνει την ισοτιμία της λίρας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλουμ, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλαγματικών ισοτιμιών παγκοσμίως της HSBC Holdings Plc, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg από τη Ντόχα. «Το πολιτικό αποτέλεσμα της κάλπης θα καθορίσει το μέλλον του νομίσματος.».

 

Ένα πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών που θα ανοίγει το δρόμο στη διαπραγμάτευση της Βρετανίας με την ΕΕ σχετικά με το Brexit θα μπορούσε να στείλει την ισοτιμία της βρετανικής λίρας μέχρι τα 1,45 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Αντίστοιχα, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να τη δει να πέφτει στα $ 1.10, από λίγο κάτω από $ 1.30 που βρίσκεται τώρα.

 

Οποιοδήποτε απόφαση είναι καλή, είπε ο Μπλουμ, είτε πρόκειται για ένα ακόμα δημοψήφισμα είτε για μια συμφωνία για το Brexit. Οι πολιτικές διαμάχες θα αρχίσουν να περνούν σε δεύτερη μοίρα, η οικονομία θα μπορούσε να αποκτήσει δημοσιονομική ώθηση και η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να αρχίσει να εξετάζει αυξήσεις των επιτοκίων. Μια αντίστροφη πορεία, όμως, θα μπορούσε να δει τους φόβους της ύφεσης να επιβεβαιώνονται.

 

Ανάμεσα σε τρία εκλογικά σενάρια, ένα κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία- όπου ούτε οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ούτε το Εργατικό Κόμμα του αντιπολιτευόμενου ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν θα έχει τους μισούς συν έναν βουλευτές – θα ήταν η χειρότερη εξέλιξη για το νόμισμα, πρόσθεσε ο Μπλουμ.

 

Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία των βουλευτών υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, ούτε υπέρ μιας συγκεκριμένης συμφωνίας για το Brexit. «Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη στασιμότητα» και «να χαθούμε στην ερημιά».

 

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα μια πλειοψηφία των Συντηρητικών, τα σενάρια για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου είναι πολυεπίπεδα, σύμφωνα με τον Μπλουμ.

 

«Είναι ακόμα εντελώς ανοικτό το αποτέλεσμα – οτιδήποτε μπορεί να συμβεί», είπε ο αναλυτής της HSBC.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....