| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Στην ανατολική Μεσόγειο ο ρωσικός στόλος - Ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν

 

Τρίτη, 28/07/2020

 

   Share

 

Για μία αρκετά εντυπωσιακή κίνηση της ρωσικής διπλωματίας σε μια διακεκαυμένη ζώνη, όπως αυτή της ανατολικής Μεσογείου, κάνουν λόγο οι πολιτικοί αναλυτές «αποκρυπτογραφώντας» την απόφαση της Ρωσίας να κάνει «επίδειξη σημαίας», όπως αναφέρουν οι στρατιωτικοί διπλωμάτες, μέσα στον Αύγουστο. Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε ασκήσεις σε τέσσερις (!) ημερομηνίες στον Αύγουστο. Στις 6, 14, 18, 27 Αυγούστου το ρωσικό ναυτικό έχει «κλείσει» με NAVTEX τεράστιες εκτάσεις δυτικά κι ανατολικά της Κύπρου, όπου θα πραγματοποιηθούν βολές πυραύλων και ασκήσεις της ρωσικής αεροπορίας και του ναυτικού.

 

 

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Open TV στην ΜόσχαΘανάσης Αυγερινός, καθώς οι Ρώσοι έχουν επιστρέψει με τον στολίσκο της Μεσογείου και κινούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή, θέλοντας να πουν μ' αυτήν την κίνηση ότι είναι παρόντες στην περιοχή.

 

Τι σημαίνει όμως η παρουσία του ρωσικού στόλου; Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στη ρωσική πρωτεύουσα, είναι ότι έχουμε σαφή αναγνώριση για πολλοστή φορά της κυπριακής κυριαρχίας στις ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες, που προκαλεί σε εκνευρισμό την Τουρκία, που προσπαθούσε να εκδώσει... αντί-NAVTEX και να ακυρώσει αυτές που είχε εκδώσει η κυπριακή πλευρά για λογαριασμό των Ρώσων.

 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Μιχάλης Ιγνατίουανταποκριτής του Open TV στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε ότι είναι πάγια θέσης της Ρωσίας να υποστηρίζει την Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το είχε κάνει άλλωστε και με ηχηρό τρόπο, ασκώντας βέτο στην πρόταση Ανάν για το κυπριακό ζήτημα. Το γεγονός ότι ζήτησε την άδεια από την κυπριακή δημοκρατία η Ρωσία και βέβαια εξέδωσε αμέσως NAVTEX η Κύπρος, δείχνει τον σεβασμό που τρέφουν οι Ρώσοι στην Κύπρο κι εναντιώνονται στις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων για την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....