Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

04/02/19

Στην Airbnb και ολόκληρες πολυκατοικίες

 

Οι παλιές πολυκατοικίες γίνονται… «μπουτίκ» επιπλωμένων διαμερισμάτων με τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες της αγοράς και να μετατρέπουν μια πολυκατοικία 30 ή 40 ετών, που στοιχίζει ελάχιστα σε σχέση με αντίστοιχα κτίρια σε πόλεις του εξωτερικού με ανάλογο τουριστικό ενδιαφέρον, σε ένα επενδυτικό προϊόν το οποίο να μπορεί σε λίγα χρόνια να πωληθεί σε κάποιον θεσμικό επενδυτή.

 

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στα Νέα ο Δημήτρης Μπινιάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, η Κυψέλη είναι μια από τις περιοχές που έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα, με τις τιμές των κατοικιών να έχουν διπλασιαστεί.

 

Από 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που πωλούνταν τα διαμερίσματα πριν από τρία χρόνια, οι τιμές πλέον έχουν εκτοξευτεί στα 800 και 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

 

Παραμένουν όμως σε χαμηλά επίπεδα και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Κυψέλη και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από την Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη εξελίσσεται σε νέα γειτονιά της Airbnb.

 

«Οι ξένοι στρέφονται πλέον στην αγορά αυτοτελών κτιρίων» σημειώνει ο Δημήτρης Μπινιάρης και προσθέτει ότι η επένδυση αυτή δεν είναι εύκολη καθώς θα πρέπει να πειστούν οι ιδιοκτήτες να πουλήσουν το διαμέρισμά τους.

 

Η ζήτηση για ολόκληρες παλαιές πολυκατοικίες, μικρές, των έξι και δέκα διαμερισμάτων, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

 

«Οι ξένοι θέλουν ολόκληρο το κτίριο για να αποφασίζουν μόνοι τους για την ανακαίνισή του, γιατί έστω και ένας ιδιοκτήτης να διαφωνεί καμία μετατροπή δεν μπορεί να γίνει στην πολυκατοικία».

 

Όσοι επενδύουν στην αγορά ολόκληρου του κτιρίου αποφεύγουν και τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες του κέντρου λόγω Airbnb.

 

Ενδεικτικά, σήμερα μια παλαιά πολυκατοικία 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κυψέλη κοστίζει περίπου 800.000!

 

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιών στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια είδαν να αυξάνεται το μηνιαίο εισόδημά τους από ενοίκια μέχρι και 105%.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....