| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Στις αρχές του 2022 ξεκινά η κατασκευή της νέας γραμμής μετρό Άλσος Βεΐκου - Γουδή

 

Παρασκευή, 19/03/2021

 

   Share

 

Στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γραμμής μετρό 'Αλσος Βεΐκου - Γουδή, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα ολοκληρωθεί η γραμμή μέχρι τον Πειραιά.

 

 

Αυτά ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου 'Αβαξ Κωνσταντίνος Μιτζάλης σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

 

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη νέα γραμμή αναμένεται εντός του Μαρτίου η αποστολή του φακέλλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά την έγκρισή του η κατάθεση στη Βουλή για κύρωση. Θα ακολουθήσουν μελέτες, παραλαβή των πρώτων σταθμών από το Αττικό Μετρό στα τέλη του 2021 και η έναρξη εργασιών τοποθετείται στις αρχές του 2022. Τα πρώτα εργοτάξια, όπως εξήγησε ο κ. Μιτζάλης, θα εγκατασταθούν στους σταθμούς Βεΐκου και Κατεχάκη, σημεία από τα οποία θα ξεκινήσουν οι δύο μετροπόντικες.

 

Ο όμιλος διεκδικεί συμμετοχή σε οικιστικά έργα στην ανάπλαση του Ελληνικού, εκτιμώντας ότι το φορολογικό πλαίσιο θα ευνοήσει την ανάπτυξη του τομέα. Η 'Αβαξ προχωρά στην κατασκευή δύο ακόμη οικιστικών έργων, στο Ελληνικό (κοντά στο σταθμό του μετρό, εκτός της έκτασης του παλιού αεροδρομίου) και στις Καλύβες Χανίων που απευθύνονται κυρίως σε ξένους.

 

Στον τομέα της ενέργειας η 'Αβαξ ολοκληρώνει ως το τέλος του 2021 την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB) ενώ αναπτύσσει χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ισχύος 300 μεγαβάτ. Επίσης συμμετέχει στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Volterra, η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 2% το οποίο όπως επισημάνθηκε αναμένεται να αυξηθεί εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα του νέου τρόπου λειτουργίας της αγοράς (target model).

 

Η διοίκηση της εταιρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στη μετοχική σύνθεση, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως οι επιχειρηματικές συνεργασίες με την Μυτιληναίος και άλλες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο ο κ. Μιτζάλης εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάκτωρ θα είναι ανοδική και σημείωσε ότι ενόψει της ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θα χρειαστεί η κινητοποίηση του συνόλου του δυναμικού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....