Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/10/18

Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δίκη στην Ελλάδα που αφορά σε ενοικίαση ακινήτου μέσω της Airbnb.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο δικαστήριο προσφεύγουν ένοικοι πολυκατοικίας στο Πεδίον του Άρεως, οι οποίοι ζητούν να απαγορευθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κτίριο, επειδή δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό.

 

 

Στη μήνυσή τους οι ένοικοι στρέφονται εναντίον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία, ο οποίος, όπως αναφέρουν, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της με τις συνεχείς βραχυχρόνιες μισθώσεις.

 

Μπορεί το Airbnb να έφερε τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά και να έκανε περιζήτητες κατοικίες που ήταν για χρόνια κενές και ξενοίκιαστες, ωστόσο έφερε ανατροπές στις πολυκατοικίες, με πολλούς ιδιοκτήτες να οδηγούνται στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

 

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δεν είναι αρνητική στο Airbnb. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Σταύρος Παραδιάς έχει επανειλημμένα τονίσει πως πολλοί ιδιοκτήτες με τις εφαρμογές τύπου Airbnb βρήκαν την μοναδική διέξοδο που θα μπορούσαν να βρουν για να είναι συνεπείς στις δανειακές και στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....