Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

25/10/18

«Στο σφυρί» 11.159 ακίνητα μέσα σε έναν χρόνο

 

Από την αρχή λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί 11.159 πλειστηριασμοί ακινήτων.

 

 

Δεκάδες είναι τα ακίνητα που βγαίνουν κάθε εβδομάδα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα μέσα σε σχεδόν έναν χρόνο να έχουν εκποιηθεί 11.159 ακίνητα οφειλετών, ενώ μέχρι το τέλος του έτους παίρνουν σειρά ακόμα 3.776 ακίνητα.

 

Από τον Νοέμβριο ξεκινούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορίας, καθώς θα αρχίσουν ξανά να εκποιούνται κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια.

 

Τα ακίνητα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αν και δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες. Συνολικά μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 511 πλειστηριασμοί κινητών περιουσιακών στοιχείων (αυτοκίνητα, μηχανήματα, έπιπλα και ηλεκτρονικά είδη).

 

Σχεδόν 4.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί για να διενεργηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Από αυτούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», 3.776 αφορούν σε ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 601 κατοικίες, 12 ξενοδοχειακές μονάδες και 145 καταστήματα, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν γραφεία, οικόπεδα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, αγροτεμάχια κ.α.

 

Επίσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί 1.676 εκποιήσεις για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 με τη λίστα να εμπλουτίζεται καθημερινά.

 

Επιπλέον, τον επόμενο μήνα εκποιούνται 29 ακίνητα φορολογουμένων με οφειλές στην εφορία. Μεταξύ αυτών και το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά, το οποίο βγαίνει στο σφυρί στις 21 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 1.800.000 ευρώ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....