| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Στο φως ήρθαν δωρεές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων της ΜακΚένζι Σκοτ μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος

 

Παρασκευή, 00:01 - 31/07/2020

 

   Share

 

Η μυθιστοριογράφος και φιλάνθρωπος ΜακΚένζι Σκοτ και πρώην σύζυγος του πλουσιότερου άντρα των ΗΠΑ και ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την Τρίτη 28 Ιουλίου ότι δώρισε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της, τον περασμένο χρόνο. Οι οργανώσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχει επιλέξει μέχρι στιγμής, περιλαμβάνουν όσους στηρίζουν τα φυλετικά, την LGBTQ+ κοινότητα και την ισότητα των φύλων, καθώς και εκείνους που έχουν αφιερωθεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και οικονομικής κινητικότητας.

 

 

Η περιουσία της Σκοτ έχει καθαρή αξία πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στα πρόσφατα κέρδη της από τις μετοχές της στην Amazon.

 

Η εκστρατεία «The Giving Pledge» ξεκίνησε το 2010 από τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates και τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett, για να ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 200 εγγεγραμμένους, από 24 χώρες.

 

Στο post η Scott αναφέρει:

 

«Ακολουθώντας τη δέσμευση που έκανα τον προηγούμενο χρόνο να δώσω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου στη ζωή μου».

 

Επίσης γράφει: «Πέρυσι, δεσμεύτηκα να επιστρέψω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου στην κοινωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο προσωπικός πλούτος κάποιου είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικών δομών, που παρουσιάζουν ευκαιρίες σε μερικούς ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους».

 

«Όπως πολλοί, είδα το πρώτο εξάμηνο του 2020 με ένα μείγμα θλίψης και τρόμου».

 

«Αυτό που με γεμίζει ελπίδα είναι η σκέψη για το τι θα έρθει αν ο καθένας από εμάς σκεφτεί τι μπορεί να προσφέρει».

 

Ακολουθεί η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η Scott λέει ότι έχει δωρίσει χρήματα μέχρι τώρα:

 

Σύνολο που δόθηκε μέχρι σήμερα:

 

Φυλετική ισότητα: 586.700.000 δολάρια

 

LGBTQ +: 46.000.000 δολάρια

Ισότητα φύλου: 133.000.000 δολάρια

Οικονομική Κινητικότητα: 399.500.000 δολάρια

Ενσυναίσθηση και γεφύρωση διακρίσεων: 55.000.000 δολάρια

Λειτουργική δημοκρατία: 72.000.000 δολάρια

Δημόσια υγεία: 128.300.000 δολάρια

Παγκόσμια ανάπτυξη: 130.000.000 δολάρια

Κλιματική αλλαγή: 125.000.000 $

 

Ο Bezos εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, με καθαρή αξία άνω των 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων ακόμη και μετά το χωρισμό του, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index . Το διαζύγιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προήλθε από μια σχέση που είχε ο Bezos με την Lauren Sánchez , παραχώρησε στην Scott το ένα τέταρτο των εκμεταλλεύσεων του στην Amazon και αμέσως την έκανε μια από τις πλουσιότερες Αμερικανίδες και μία εκ των πέντε πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

 

Παρά το γεγονός ότι ο πλούτος του έχει αυξηθεί, καθώς η Amazon τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πάροχος υπηρεσιών για το covid-19, ο Bezos είναι ο μόνος από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, που δεν έχουν υπογράψει το «The Giving Pledge» από τον Μάρτιο του 2020 , σύμφωνα με το Business Insider.

 

Η έλλειψη φιλανθρωπικής φιλοδοξίας του Bezos, υπήρξε πηγή αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....