Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/11/18

Στο Apollo private equity πακέτο κόκκινων δανείων της Alpha Bank

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Apollo private equity fund φαίνεται πως είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το πακέτο «κόκκινων» δανείων Jupiter που έβγαλε προς πώληση η Alpha Bank.  Έπειτα από βελτιωτικές προσφορές που κατέθεσαν δύο private equity funds φαίνεται πως η τράπεζα καταλήγει τελικώς στην παραπάνω προσφορά του Apollo, η οποία είναι και η αρτιότερη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το πακέτο Jupiter αποτελούσε και αυτό «μήλον της Έριδος» για τη δευτερογενή αγορά «κόκκινων» δανείων που σταδιακά δημιουργείται με αξιώσεις στη χώρα μας.

 

 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πώληση δανείων με εξασφαλίσεις που έχει οδηγήσει σε διαγωνισμό ελληνική τράπεζα μετά την Πειραιώς και το χαρτοφυλάκιο Amoeba, το οποίο πρόσφατα μεταβιβάστηκε στην Bain Capital. 

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Jupiter περιλαμβάνει δάνεια, η ονομαστική αξία των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ, που αφορούν 500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα δάνεια αυτά φέρουν καλύμματα 1.700 ακίνητα, αλλά και ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία της τράπεζας ανακτήσιμης αξίας η οποία ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Η αξία των 1.700 ακινήτων, που αποτελούν τις εξασφαλίσεις του χαρτοφυλακίου δανείων, υπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ, και αφορούν ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικά ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

 

Κοντά στο 30% των ακινήτων αυτών βρίσκεται στην Αττική, ενώ περίπου το 70% των ακινήτων προς πώληση που έχουν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας βρίσκεται επίσης στην περιοχή της Αττικής.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....