Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:03 - 25/10/18

Στο Euroworking Group ελληνικός προϋπολογισμός και μη περικοπή συντάξεων

 

Στη σκιά των δηλώσεων του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σχετικά με το αν η δημοσιονομική υπεραπόδοση της Ελλάδας καλύπτει πλήρως τις απώλειες εσόδων από τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων το οικονομικό επιτελείο καλείται σήμερα Πέμπτη στο EWG να θέσει επί τάπητος τα στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό, με τους δανειστές να ζητάνε τις τελευταίες ημέρες αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού και την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

 

Μάλιστα το σημερινό Euroworking Group γίνεται στη σκιά των τελευταίων δηλώσεων του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε πως «η υπεραπόδοση υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί την κατάργηση του μέτρου, με τον επικεφαλής του ESM να προσθέτει πως «πρέπει να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης που θα μετάσχει στην σημερινή συνάντηση τους EWG που θα είναι πιθανότατα ο πρώτος σταθμός συζήτησης του ελληνικού προϋπολογισμού, άρα και των συντάξεων, θα πρέπει να βολιδοσκοπήσει τις νεότερες προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με αυτό το ζήτημα.

 

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει επίσημη θέση για το θέμα των συντάξεων διατηρώντας έτσι ανοικτό το πεδίο για την άσκηση πιέσεων στην Αθήνα.

 

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο με τις συντάξεις θα αρχίσει να καθαρίζει στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Νοέμβριο το οποίο θα αξιολογήσει τον ελληνικό προϋπολογισμό και θα δώσει ένα πρώτο στίγμα για τις αποφάσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....