Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/01/19

Στον «αέρα» ένα ολόκληρο χωριό για το κλείσιμο «πλούσιου» υποκαταστήματος

 

Στο πόδι βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό,για το κλείσιμο ενός εκ των πιο… πλούσιων υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην επαρχία.

 

 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του »Έθνους», μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι αναμένεται να κατεβάσει ρολά δημιουργώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση περισσότερων από 15.000 κατοίκων οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν περισσότερο από μία ώρα για να φτάσουν στην Σιάτιστα όπου βρίσκεται το πλησιέστερο υποκατάστημα.

 

«Η Εθνική τράπεζα λειτουργεί στο Τσοτύλι εδώ και περίπου 30 χρόνια. Διαθέτει καταθέσεις 25 εκατ. ευρώ, όλες οικονομίες μιας ζωής κυρίως μεταναστών που γύρισαν πίσω στην πατρίδα και θέλησαν να τις αποταμιεύσουν» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος και αναρωτιέται: «Οι περισσότεροι κάτοικοι του Τσοτυλίου είναι γέροντες και η περιοχή είναι δύσβατη. Πώς θα μετακινούνται;»

 

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, προαναγγέλλοντας απόσυρση των καταθέσεων του δήμου από την Εθνική, αν δεν αλλάξει απόφαση το τραπεζικό ίδρυμα.

 

«Αν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν επανεξετάσει την απόφαση της κι επιμείνει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, ο Δήμος Βοΐου θα αποσύρει τις καταθέσεις του και οι επιχειρήσεις του θα διακόψουν κάθε μορφής συνεργασία με την συγκεκριμένη Τράπεζα» δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα ζητήσουν κι από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ομογενείς της διασποράς, να επανεξετάσουν την στάση τους έναντι της τράπεζας».

 

Το υποκατάστημα της Εθνικής εξυπηρετεί πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκων, ήτοι των κατοίκων του Τσοτυλίου και των 52 περί αυτού τοπικών κοινοτήτων. Θέση για το ζήτημα πήρε και το Επιμελητήριο Κοζάνης με τον πρόεδρό του Νίκο Σαρρή να υπογραμμίζει ότι το λουκέτο των γκισέ της Εθνικής δημιουργεί συνθήκες αποδυνάμωσης, αποξένωσης και ανασφάλειας, τόσο στην τοπική κοινωνία της ιστορικής πόλης του Βοίου.

 

Σε συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους της Εθνικής οι τελευταίοι επεσήμαναν πως θα μεταφέρουν το αίτημα της Δημοτική Αρχής στην κεντρική διοίκηση της τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Συνολικά η Εθνική τράπεζα αναμένεται να κλείσει περισσότερα από 70 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....