Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

03/03/19

Στουρνάρας για Πολάκη: Δεν είναι φυσιολογικό να ηχογραφείς τον κεντρικό τραπεζίτη

 

«Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία είναι κάτι που παραβιάζει τη κοινή λογική, τον ποινικό κώδικα, και όλα τα άρθρα της ΕΕ για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

 

 

Σχολιάζοντας την καταγραφή της συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, χωρίς τη συναίνεσή του, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε με νόημα ότι «σήμερα είναι δύσκολο να είσαι κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «το αφήνω στην κοινή γνώμη και στη δικαιοσύνη να κρίνουν αυτές τις πράξεις».

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε ότι το δικό του καθήκον είναι να προστατεύει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και γι' αυτό κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος.

 

Όταν ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει ότι υπάρχει εκστρατεία εναντίον του είπε πως αφήνει στο λαό και στη δικαιοσύνη να αξιολογήσει τις όποιες κινήσεις. «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω το καθήκον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....