Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

29/12/18

Στουρνάρας : Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομική πειθαρχία

 

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων αλλά και συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ζητάει ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πως η ΤτΕ πρέπει το προσεχές διάστημα να είναι προσεκτική καθώς το διεθνές περιβάλλον αναμένεται κάθε άλλο παρά ανέφελο.

 

 

Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει: «Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή ακριβώς δεν θα είναι ανέφελο το διεθνές περιβάλλον, εστιάζοντας σε τρία πράγματα: Καμία ανάκληση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών, το αντίθετο μάλιστα: επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που απομένουν να γίνουν, συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και, τέλος, πιο φιλικές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

 

«Είναι αναγκαίο να πείσουμε τις διεθνείς αγορές ότι θα τηρηθούν αυτές οι πολιτικές για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών», σημειώνει και προσθέτει: «Να διευκρινίσω ότι στην ανάκληση μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβάνω και εκείνες τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν προηγούμενες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτός είναι ενδεχομένως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοσιονομική ισορροπία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

 

Ο ισχυρός άνδρας της ΤτΕ, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι σε έναν χρόνο η ελληνική οικονομία θα έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα και θεωρεί πως, εάν δεν συντελεστούν συνταρακτικές αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, το 2019 θα είναι έτος καμπής για τον τραπεζικό κλάδο.

 

Ακόμη, αποκαλύπτει πως εντός του 2019 η ΤτΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του FinTech.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....