| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Στοχευμένες ρυθμίσεις από τις τράπεζες σε επιχειρήσεις

 

Δευτέρα, 16/03/2020

 

   Share

 

Στην προώθηση σε αυτή τη φάση στοχευμένων μέτρων σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους λόγω των έκτακτων συνθηκών στην οικονομία προσανατολίζονται οι ελληνικές τράπεζες.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Βήμα, τη Δευτέρα το απόγευμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζικές διοικήσεις θέλουν να αποτρέψουν μία γενικευμένη στάση πληρωμών από τους δανειολήπτες, ως απόρροια εφαρμογής πολιτικών παροχής περιόδου χάριτος ή αναστολής πληρωμών χωρίς κανένα κριτήριο.

 

Όπως επισημαίνει τραπεζική πηγή, μπορεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από το περασμένο Σάββατο να έχει κατεβάσει ρολά, ωστόσο ορισμένοι κλάδοι όπως ο τομέας της παραγωγής τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία εμφανίζουν μεγάλη αύξηση του τζίρου τους.

 

Επιπλέον, σημειώνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό δανειοληπτών, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν, υιοθετώντας την τηλε-εργασία, συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους.

 

Ως εκ τούτου σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται ζήτημα ρυθμίσεων ή άλλων διευκολύνσεων.

 

Από την άλλη, όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα ρευστότητας λόγω του παγώματος της αγοράς και έως σήμερα ήταν συνεπείς στην εξυπηρέτηση του χρέους τους, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης για όσο χρειαστεί, μέχρι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

 

Στα μέτρα αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται αναστολή πληρωμών για μερικούς μήνες ή / και παροχής φθηνής ρευστότητας για τη συνέχιση της ομαλής τους λειτουργίας.

 

Εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....