| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Στόχος η ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης σε βασικό πυλώνα του συστήματος

 

Πέμπτη, 12/11/2020

 

   Share

 

Τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ιδιωτική ασφάλιση, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, επεσήμανε  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στη 2η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πειραιά. 

 

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μίχαλος είπε: «Οι άνθρωποι σήμερα αντιλαμβάνονται πιο έντονα από ποτέ ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το απρόβλεπτο καραδοκεί παντού. Ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, η ζωή μας όπως την ξέραμε μπορεί να αλλάξει ριζικά. 

 

Οι άνθρωποι βιώνουν το αίσθημα της αβεβαιότητας. Και θεωρώ ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να νοιώθει κανείς μεγαλύτερη σιγουριά, απέναντι στο απρόοπτο. Να έχει εξασφαλίσει ένα δίχτυ προστασίας για την οικογένειά του, για το εισόδημα και την περιουσία του, για την επιχείρησή του. 

 

Κι σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντά ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης. Εξασφαλίζοντας συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας, σε κάθε ανθρώπινη, επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Ό,τι κι αν συμβεί. 


Θεωρώ, λοιπόν, ότι παρά τις δυσμενείς τρέχουσες συνθήκες, ο δρόμος για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτός. Πλέον έχει δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ενισχύει τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της αγοράς. διασφαλίζει την ποιότητα της ασφαλιστικής προσέγγισης, αναβαθμίζει τη σχέση ασφαλιστή και ασφαλισμένου και ενισχύει το κύρος του σωστού επαγγελματία. 

 

Έχουν αρχίσει, επίσης, να γίνονται κάποια βήματα - έστω και δειλά - για την ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης σε βασικό πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Πιστεύω όμως - θέλω να πιστεύω - ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, είναι πιθανότερο να επιταχύνουν παρά να παγώσουν τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί για να διεκδικούμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον τι χρειάζεται η αγορά, που υπάρχουν προβλήματα, τι πρέπει να γίνει. Και μέσα από την οργανωμένη πλέον παρουσία και εκπροσώπησή σας εντός της Επιμελητηριακής Κοινότητας, μπορείτε να μπείτε μπροστά. Να έχετε ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων και να τις αναδείξουμε μαζί, ακόμη πιο δυναμικά και συγκροτημένα. Για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις όποιες αδυναμίες της αγοράς και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει το μέλλον». 
 

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Η EAEE σχεδιάζει καμπάνια για να εκπαιδεύσει τους πολίτες στα οφέλη και την αξία της ασφάλισης 

 

Διαφημιστική εκστρατεία ώστε να να εκπαιδευτούν οι πολίτες για τα οφέλη και την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, σχεδιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της  «Ημέρας Ασφάλισης».

 

Πριν 16 χρόνια, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος θεσμοθέτησε την Ημέρα Ασφάλισης και «εν μέσω της πανδημικής κρίσης, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση, η φετινή Ημέρα Ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου, μας θυμίζει πως ζούμε σε έναν κόσμο διαρκών ανατροπών και αλλαγών».
 

Η Ημέρα Ασφάλισης, κατά την ένωση, μας υπενθυμίζει ότι η ασφάλιση είναι μία υπεύθυνη πράξη που μπορεί να προσφέρει την ασπίδα προστασίας που χρειαζόμαστε στις κρίσιμες στιγμές της ζωής μας.


«Η ασφαλιστική αγορά αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, παραμένει σταθερά στο πλευρό των ασφαλισμένων και επιδεικνύει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε απαιτητικές περιστάσεις. Η ιδιωτική ασφάλιση παραμένει ένας εταίρος ζωής σε μια εποχή που πολλαπλά γεγονότα πλήττουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Συνεχίζει το έργο της, αποζημιώνοντας τους ασφαλισμένους και υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο την αξία και τα οφέλη της ασφάλισης» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Δήλωση Αλ. Σαρρηγεωργίου

 

Με αφορμή τη φετινή Ημέρα Ασφάλισης ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε: «Το 2020 είναι μία διαφορετική χρονιά για όλους. Το μήνυμα της Ημέρας Ασφάλισης τώρα είναι πιο ηχηρό από ποτέ. Η πανδημία αλλά και οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές καθιστούν την αξία της ασφάλισης επίκαιρη και πολυσήμαντη. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η ιδιωτική ασφάλιση στέκεται αρωγός της ανθρώπινης ύπαρξης και υποστηρικτής όλων εκείνων των «μικρών» και «μεγάλων» που διαμορφώνουν την καθημερινότητά της.
 

Με αυτή την αφορμή, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σχεδιάζει μια σύγχρονη εκπαιδευτική καμπάνια την οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.  Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σβήσει τις λανθασμένες αντιλήψεις για την ασφάλιση και να εκπαιδεύσει τους πολίτες για τα οφέλη και την αξία της».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....