| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για σταδιακή απομάκρυνση των δασμών

 

Πέμπτη, 07/11/2019

 

   Share

 

Σε συμφωνία για την σταδιακή κατάργηση των δασμών που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες κατέληξαν Κίνα και ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

 

 

Η κατάργηση των δασμών θα γίνει αναλογικά και σε φάσεις, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

"Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι διαπραγματευτές [των δύο πλευρών] είχαν σοβαρές, εποικοδομητικές συζητήσεις και συμφώνησαν να απομακρύνουν τους επιπλέον δασμούς σε φάσεις καθώς θα σημειώνεται πρόοδος στη συμφωνία", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Gao Feng, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

 

"Εάν η Κίνα και οι ΗΠΑ καταλήξουν στην πρώτη φάση της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταργήσουν τους υφιστάμενους επιπλέον δασμούς, στην ίδια αναλογία, ταυτόχρονα, με βάση το περιεχόμενο της συμφωνίας", πρόσθεσε.

 

"Ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με δασμούς και θα πρέπει να λήξει με την ακύρωση δασμών", ανέφερε ο Gao. 

 

Εάν επιβεβαιωθεί από την αμερικανική πλευρά, η τελευταία εξέλιξη θα μπορούσε να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας που θα αποκλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Βασικό αίτημα της κινεζικής κυβέρνησης από την έναρξη των συνομιλιών ήταν η κατάργηση των δασμών που επέβαλε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες πλέον εφαρμόζονται στην πλειονότητα των εξαγωγών της Κίνας στις ΗΠΑ.

 

Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται για το πότε και που θα υπογραφεί η συμφωνία. Ο Gao ανακοίνωσε ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφορίες για την τοποθεσία και το χρονοδιάγραμμα.

 

Οι προτάσεις της αμερικανικής πλευράς, που περιλαμβάνουν την Αϊόβα και την Αλάσκα, έχουν αποκλειστεί από το Πεκίνο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης. Πλέον εξετάζονται τοποθεσίες στην Ασία και την Ευρώπη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....