Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/05/18

Συνομιλίες Gazprom με την Τουρκία για την δεύτερη γραμμή του αγωγού Turkish Stream

 

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom διεξάγει συνομιλίες με την Τουρκία για την έναρξη της κατασκευής της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Βιτάλι Μαρκέλοφ.

 

 

«Σε ό,τι αφορά την δεύτερη γραμμή, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ως προ το ρωσικό τμήμα. Σε ό,τι αφορά την διέλευση του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου στο τουρκικό έδαφος, στην παρούσα φάση διεξάγουμε συνομιλίες με την τουρκική πλευρά με θέμα την υλοποίηση του έργου αυτού. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο στάδιο των συνομιλιών», δήλωσε ο Μάρκελοφ.

 

Νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη ο αντιπρόεδρος της διοίκησης της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία σε πολύ σύντομο διάστημα θα καθορίσει οριστικά τη χάραξη της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία θα προμηθεύει με φυσικό αέριο τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο ίδιος ο Μενβέντεφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται δυο βασικά σενάρια σε σχέση με τις διαδικασίες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανάφερε ως εν δυνάμει αγορές την Ελλάδα , την Ιταλία , την Σερβία και την Ουγγαρία.

 

Η Gazprom ξεκίνησε την κατασκευή του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream τον Μάιο 2017. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ η κατασκευή του αγωγού συμβαδίζει με το χρονοδιάγραμμα και η τοποθέτηση της πρώτης γραμμής θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου. Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού, που καταλήγει στα παράλια της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα, έχει μήκος 930 χιλιομέτρων, ενώ το χερσαίο τμήμα εντός της Τουρκίας, που θα καταλήγει στα σύνορα της Τουρκίας με ορισμένες χώρες, θα έχει μήκος 180 χιλιομέτρων.

 

Η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προορίζεται για να καλύπτει τις ανάγκες της τουρκικής αγοράς, ενώ η δεύτερη γραμμή, τις ανάγκες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από κάθε γραμμή θα διοχετεύονται ετησίως 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι πρώτες προμήθειες φυσικού αερίου προγραμματίζεται ν' αρχίσουν στα τέλη του 2019.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....