| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Σχέδια αναβολής της πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ

 

Πέμπτη, 07:55 - 07/05/2020

 

   Share

 

Η Ελλάδα σχεδιάζει τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων έως τα τέλη του έτους, ενώ στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου έχει τεθεί η αναβολή της πρόωρης αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και να καλυφθούν οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό, «τα σχέδιά μας κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο ακόμη ομολογιακές εκδόσεις έως τα τέλη του έτους, για την άντληση 4 δισ. ευρώ», ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη διάρκεια των νέων ομολόγων. Η Ελλάδα αναμένεται να βγει στις αγορές και πάλι τους αμέσως επόμενους μήνες και εντός του καλοκαιριού. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, τα σχέδια για μείωση του ύψους των εκδόσεων εντόκων γραμματίων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για φέτος, ματαιώνονται, με τις εκδόσεις να κινούνται τελικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (στα 12,5 δισ. ευρώ).

 

Μετά την πρώτη πρόωρη αποπληρωμή ύψους 2,7 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ το 2019, το οικονομικό επιτελείο σχεδίαζε μια δεύτερη αποπληρωμή, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, προς το Ταμείο φέτος για δάνεια που έληγαν το 2021, και το σχέδιο αυτό επίσης θα αναθεωρηθεί. «Ισως θα αναβάλλουμε τα σχέδια να αποπληρώσουμε πρόωρα το ΔΝΤ, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

 

Δεύτερος αξιωματούχος διευκρίνισε, πάντως, στο πρακτορείο ότι η αναπροσαρμογή της στρατηγικής δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου επικεντρώνεται κυρίως στην αλλαγή της χρήσης των εσόδων από τον δανεισμό και δεν συνιστά απαραιτήτως αλλαγή στην ευρύτερη χρηματοδοτική δραστηριότητα.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....