Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:18 - 05/02/19

Σχέδιο αποδέσμευσης λογαριασμών των συνεπών οφειλετών

 

Αλλαγές στην αποδέσμευση ποσών για όσους κάνουν έγκαιρη «τακτοποίηση» των δόσεων τους με βάση τη ρύθμιση των οφειλών στην οποία έχουν υπαχθεί, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βάση σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), προβλέπεται στον επαγγελματικό ακατάσχετο λογαριασμό, για εκείνουν που είναι συνεπείς στις δόσεις τους, να υπάρξει προοδευτική αποδέσμευση των ποσών που είναι δεσμευμένων. Με βάση πάντα τις πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επιθυμούσε το μέτρο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Γεγονός παραμένει ωστόσο, πως προκειμένου να προχωρήσει, θα πρέπει να υπάρξει και συμφωνία από την πλευρά των θεσμών. Το ζήτημα, όμως, δεν ετέθη στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Ιανουαρίου.

 

Προκειμένου να γίνουν πιο αντιληπτές οι νέες αλλαγές που προωθούνται, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τι ισχύει μέχρι τώρα σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό. Ειδικότερα, από την στιγμή που η εφορία έχει προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, παραμένει δεσμευμένος μέχρι και την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων.

 

Ουσιαστικά, με το νέο μέτρο, οι οφειλέτες, εφόσον πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους, θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακά να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο των λογαριασμών τους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....